Właśnie wróciłam z kina i jestem bardzo zadowolona. Jeden z lepszych thrillerów jakie ostatnio widziałam. Fajnie skrojona fabuła, nieoczywista, niezłe aktorstwo, nie ma przesadnego lania krwią, za to jest specyficzny klimat. Takie kino lubię.
Rzeczywiście konwencja potrafiła zaskoczyć, łącznie z zakończeniem. Natomiast pojawia się adekwatna ilość krwi, wszystko w akcie zemsty, myślę że z uwagi na popełnione czyny, wszyscy oglądający jej potrzebowali :) Film na szczęście nie ma nic wspólnego z typowym slasherem, można śmiało polecić, nie słuchac malkotentów tylko oglądać.
tez uwazam ze film jest dobry. I nie jest to typowe zlapali cie i uciekaj tylko wielopoziomowe pokazanie tego co dzieje sie z ludzmi kiedy wiedza ze moga zrobic wszystko bo druga strona nie bedzie pamietala. Pokazuje tez studium ofiary i tego jak wszystko do niej wraca. Atakze to co by sie stalo gdyby taki srodek naprawde sie pojawil i do czego wykorzystaly by go elity. Juz mamy namiastke tego w postaci GHB a wyobrazcie sobie co by bylo gdyby to bylo legalne i mozna by to podawac bez konca tym samym albo innym ofiarom. Czuja sie cos sie stalo ale w glowie pustka, 0 obaw o wykrycie. Gdyby Epstein mial cos takiego to bylo by o wiele gorzej...........Dlatego uwazam, ze to dobry mocny film A jesli ktos minusuje to chyba nie zrozumial ani przeslania ani zagrozenia. Akcja tez jest dobrze poprowadzona najpierw powoli, wrecz nudno bo ciagle imprezki picie zabawa ale potem coraz wiecej sladów, i znakow, zaczynamy czuc ze cos jest mocno nie tak ale nie wiemy jeszcze co az wreczie booom. Warto objerzec zdecydowanie
jeszcze dodam ze uderzajaca jest rzezba Pieta na gorze schodow na sam koniec. Jakby ten zbolaly , skatowany Jezus potegowal uczucie tego zła jakie rozlewa sie wsrod elit . Może to też takie przesłanie, że robiąc to zadajecie wielki ból Bogu (w wiekszosci to satanisci) ale , że rzeźba nad nimi góruje to wszystko będzie policzone i rozliczone a każdy znajdzie się dokładnie tam gdzie powinien.
"potegowal uczucie tego zła jakie rozlewa sie wsrod elit ." zło rozlewa się po świecie, ale złem są te miliony migrantów i kolorowi zalewający świat zachodu.