PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10017850}

Mrugnij dwa razy

Blink Twice
2024
6,0 19 tys. ocen
6,0 10 1 19126
5,1 33 krytyków
Mrugnij dwa razy
powrót do forum filmu Mrugnij dwa razy

Właśnie wróciłam z kina i jestem bardzo zadowolona. Jeden z lepszych thrillerów jakie ostatnio widziałam. Fajnie skrojona fabuła, nieoczywista, niezłe aktorstwo, nie ma przesadnego lania krwią, za to jest specyficzny klimat. Takie kino lubię.

ocenił(a) film na 8
Ania_625

Rzeczywiście konwencja potrafiła zaskoczyć, łącznie z zakończeniem. Natomiast pojawia się adekwatna ilość krwi, wszystko w akcie zemsty, myślę że z uwagi na popełnione czyny, wszyscy oglądający jej potrzebowali :) Film na szczęście nie ma nic wspólnego z typowym slasherem, można śmiało polecić, nie słuchac malkotentów tylko oglądać.

ocenił(a) film na 7
Ania_625

tez uwazam ze film jest dobry. I nie jest to typowe zlapali cie i uciekaj tylko wielopoziomowe pokazanie tego co dzieje sie z ludzmi kiedy wiedza ze moga zrobic wszystko bo druga strona nie bedzie pamietala. Pokazuje tez studium ofiary i tego jak wszystko do niej wraca. Atakze to co by sie stalo gdyby taki srodek naprawde sie pojawil i do czego wykorzystaly by go elity. Juz mamy namiastke tego w postaci GHB a wyobrazcie sobie co by bylo gdyby to bylo legalne i mozna by to podawac bez konca tym samym albo innym ofiarom. Czuja sie cos sie stalo ale w glowie pustka, 0 obaw o wykrycie. Gdyby Epstein mial cos takiego to bylo by o wiele gorzej...........Dlatego uwazam, ze to dobry mocny film A jesli ktos minusuje to chyba nie zrozumial ani przeslania ani zagrozenia. Akcja tez jest dobrze poprowadzona najpierw powoli, wrecz nudno bo ciagle imprezki picie zabawa ale potem coraz wiecej sladów, i znakow, zaczynamy czuc ze cos jest mocno nie tak ale nie wiemy jeszcze co az wreczie booom. Warto objerzec zdecydowanie

ocenił(a) film na 7
petrykora

jeszcze dodam ze uderzajaca jest rzezba Pieta na gorze schodow na sam koniec. Jakby ten zbolaly , skatowany Jezus potegowal uczucie tego zła jakie rozlewa sie wsrod elit . Może to też takie przesłanie, że robiąc to zadajecie wielki ból Bogu (w wiekszosci to satanisci) ale , że rzeźba nad nimi góruje to wszystko będzie policzone i rozliczone a każdy znajdzie się dokładnie tam gdzie powinien.

petrykora

"potegowal uczucie tego zła jakie rozlewa sie wsrod elit ." zło rozlewa się po świecie, ale złem są te miliony migrantów i kolorowi zalewający świat zachodu.

Ania_625

Przede wszystkim nikt nie zaprosiłby na wyspę tak BRZYDKICH kobiet. W dodatku kolorowych. "reżyserkę" poniosło.