PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7900}

Mucha

The Fly
1986
7,1 45 tys. ocen
7,1 10 1 44808
7,6 47 krytyków
Mucha
powrót do forum filmu Mucha

8/10

ocenił(a) film na 8

Pierwszy raz ten film oglądałem jako 6-latek. Teraz po 13 latach miałem okazję sobie przypomnieć to kultowe dzieło kina grozy. Cronnenberg zwykle pokazuje klasę i tak było i w tym przypadku. Niezapomniana rola Goldbluma, tylko, że te reklamy na Polsacie potrafiły dobić, jak nie TV Shop, to jakieś panie w podeszłym wieku pokazujące swe wiekowe wdzięki i zachęcające do dwonienia na 0-700, po prostu ochyda, niemniej i tak film miło było sobie przypomnieć po tylu latach. Sentyment pozostał :)

ocenił(a) film na 7
MobsterPL

Ja także pamietam swój pierwszy raz z tym filmem. Miałem wtedy 10 lat. Niestety oglądałem tylko początek. Niedawno leciał znów w telewizji i znowu usnąłem mniej wiecej w 1/3 filmu. Obudziłem się na sam koniec. Normalnie musze zrobić wszystko żeby znów obejrzeć ten film. Tym razem w całości!

ocenił(a) film na 8
Nabukadnezar

No fakt, pora emisji na Polsacie nie była zachęcająca. Z tego co pamiętak zaczęło się około 1 w nocy, a koniec być po 3, jeszcze jakby tego było mało w przerwach puszczali reklamy telezakupów, która jedna trwała ok 3 minut... zgroza i sadyzm ze strony telewizji.