PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7900}

Mucha

The Fly
1986
7,1 45 tys. ocen
7,1 10 1 44808
7,6 47 krytyków
Mucha
powrót do forum filmu Mucha

Zmienić go jak najszybciej.

użytkownik usunięty
Thief_

Co za okropny opis - jakby to był nie film, a jakaś brazylijska telenowela!

Thief_

Plakat faktycznie beznadziejny ;)

Fanatyk

Polskie plakaty zagranicznych filmów zawsze są kiepskie.

ocenił(a) film na 8
jporuba

Oszczędź se wstydu.

shamar

Słucham?

ocenił(a) film na 8
jporuba

Nic nie usłyszysz. To się czyta.

shamar

Czytam?
A tak na poważnie - kurde,mądrala się znalazł i sie wymądrza.Nawet mi normalnie nie odpowie,kretyn jeden.

ocenił(a) film na 8
jporuba

Nie miło mi. Jestem Stefan.

shamar

Kurde!Odpowiesz mi normalnie czy nie,trollu?

ocenił(a) film na 4
jporuba

XD jak małe dzieci

Sebastian_O_filmweb

8 lat temu byłem dzieckiem i żałuję, że nie można usuwać tu starych komentarzy.

Thief_

wszedzie zmieniaja te plakaty ze czlowiek nie wie juz o co chodzi.

ocenił(a) film na 8
Thief_

Plakat jest bardzo dobry! Paskudny i szokujacy! Czyż nie taki był zamysł Cronenberga podczas kręcenia 'Muchy'?...
Skłania do refleksji nad naturą człowieka, jego upodleniem i ze zwierzęceniem (zowadzeniem?)...
Zwróćcie uwagę, że niekoniecznie przedstawia on człowieka muchę. Może to alkoholik wymiotujący pod siebie po ostatniej libacji?...
Może właśnie w taki kierunku należy rozpatrywać ten film? Warto spróbować poszukać w filmie drugiego dna, ukrytych symboli...

ocenił(a) film na 7
Snaga_Przeklety

Snaga - to, że masz Boba Dylana na avatarku (pokłony!), nie upoważnia Cię żeby w tym plakacie upatrywać czegoś wybitnego. Może jest on nawet ciekawy, ale niezbyt nadaje na główny plakat do zagranicznego filmu, a na wystawę polskich plakatów. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
Zygfryd666

Jest to na pewno oryginalny plakat i ciekawszy od reszty. Pozostałe plakaty do 'Muchy' są strasznie słabe (drugi i trzeci są masakryczne), jedynie może ten z małą muszką na czarnym tle się nadaje... (w ogóle amerykańce takie nijakie te plakaty zawsze mają)
Plakat jest po to, żeby przyciągać uwagę. Ten ją przyciąga (w innym wypadku nie byłoby tego tematu)...
Poza tym trzeba cenić produkty 'made in poland'. Gdyby był chowany pod innymi plakatami, to nikt nigdy by go nie zobaczył...

Snaga_Przeklety

Będę miał plakat.Komu mam to wysłać żeby umieścił.

ocenił(a) film na 8
Snaga_Przeklety

moim zdaniem plakaty made in Poland, zostawmy produkcjom made in Poland.

ocenił(a) film na 8
Mathiej

...dlaczego?
...zobacz te plakaty:
http://www.filmweb.pl/Terminator/posters#picture-7059709
http://www.filmweb.pl/film/Kabaret-1972-1313#poster-1
http://www.filmweb.pl/2.Ojciec.Chrzestny/posters#picture-7143826
http://www.filmweb.pl/Harry.Angel/posters#picture-6996814
...polskie plakaty mają swój niepowtarzalny styl i klimat. jak najbardziej nadają się na wystawę plakatów, ale jakże miło by było gdyby wisiały u nas w kinach...

Snaga_Przeklety

Popieram. Amerykański plastik nie ma takiej siły wyrazu jak polska szkoła plakatu. Szkoda, że dziś wzorujemy się na zachodnim stylu. Mamy czym się chwalić. Ten, do muchy, w moim osobistym odczuciu jest bardzo dobry.

użytkownik usunięty
Snaga_Przeklety

Ten plakat do Ojca Chrzestnego II jest mistrzowski.

Najgorsze są plakaty, które skupiają się na pokazaniu twarzy znanych aktorów (Np. "Bez twarzy").

W wypadku "Bez twarzy" jest to akurat uzasadnione:P

ocenił(a) film na 9
Zygfryd666

tym bardziej ze oryginalny plakat jest kultowy

ocenił(a) film na 7
Ralph_S_

Po ch ..zmieniac coś co było dobre ten nowy wstawiony pasuje bardziej do jakieś kreskówki.

ocenił(a) film na 8
Thief_

faktycznie beznadziejny:/

Stilnes

Redakcja Filmweba ostatnio naprawdę nie ma co robić, tylko plakaty zmieniają.

ocenił(a) film na 8
Thief_

Rzeczywiście, nic specjalnego:(

Thief_

Znakomity!

Thief_

dla mnie plakat jest ciekawy a nie to co zawsze ten sam schemat

Thief_

A ja uwielbiam dobrą starą polską szkołę plakatu. Zawsze wspaniale oddają klimat filmów. Ten tez jest dobry.

Thief_

Według mnie plakat jest naprawdę dobry, nieprzeciętny i niebanalny. Niech zostanie.

Thief_

Dzisiejsze plakaty polskich filmów rzeczywiście są do niczego. Kopie lub przynajmniej zrzynki zachodnich. Natomiast ten najwidoczniej pochodzi z lat 80., ujął mnie prostotą i brzydotą. Nierozsądne jest reklamowanie ohydy przystojnym aktorem lub aktorką ;)

ocenił(a) film na 8
Thief_

Świetny plakat.

shamar

Plakat niesamowity! Oczywiście mowa o tym polskim. Tym, który wygląda jakby autorem był przedszkolak. Do tego ten dopisek: "Amerykański film fabularny". A-ha-ha! Uśmiałem się strasznie :)

Thief_

...plakat z czasów komuny, jedyny...