Dlaczego teraz się nie robi takich filmów, mucha, alien, predator, termianator, hellraiser, to wszystko z tej samej epoki,
Odpowiedź
Wydaje mi się że twórcy współczesnych filmów mając do dyspozycji dzisiejsze komputery idą na łatwiznę, widziałem jak kręcili muchę, tam to wszyscy musieli myśleć, co zrobić aby się Goldblum nie rozpadł itp. teraz tak nie jest, bo wszystko można poprawić, lub stworzyć komputerowo,
Jeśli chodzi o film to oczywiście 10/10, oglądałem tydzień temu, a teraz sciągam go bo muszę to jeszcze raz obejrzeć !!!!
zgadzam sie w 100 %. nigdy nie ogladalem hellraisera, bo nigdy nie moglem dorwac, teraz sie chyba przejde do wypozyczalni, albo cos :) a wracajac do tematu jest tak jak mowisz - wg mnie ludzie przestali robic porzadne horrory pod koniec lat 90, kiedy to przerzucili sie na komputery. Teraz ludzie mysla, ze jak walna na ekranie zrobionego cyfrowo potwora to ludzie sie posraja w majty, nie musza wymyslac ciekawych scenariuszy, czy tez klimatu (jaki byl w Obcym, czy w Musze). teraz dobre horrory mozna spotkac tylko w bibliotece, a szkoda :/
A może dobrze, że już nie robią takich filmów? Gdyby cały czas kręcili tego typu filmy, nie widzielibyśmy dziś uroku tamtej epoki, a "Muchę" nie nazywalibyśmy dziś klasykiem...