PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7900}

Mucha

The Fly
1986
7,1 45 tys. ocen
7,1 10 1 44808
7,6 47 krytyków
Mucha
powrót do forum filmu Mucha

Znakomity i niesamowity horror. Film jest ambitny, dość inteligentny i ma oryginalną, ciekawą i mądrą fabułę. To nie jest zwyczajny horror, posiada też jakby przesłanie, czy coś w tym stylu. Pokazuje, jak naukowiec, ofiara własnego eksperymentu zmienia się, ale nie tylko fizycznie. Z czasem Seth zaczyna myśleć, jak inteligentny owad. Ma chore rozumowanie, ale jednocześnie gdzieś w podświadomości zachowały się ludzkie cechy. Efekty specjalne i znakomita gra aktorska sprawiają, że film ogląda się z niesamowitym zaciekawieniem. Produkcja niesamowicie wciąga. Obraz bardzo gra na emocjach. Konkretny film, klasyka i jeden z najlepszych horrorów. 8/10

użytkownik usunięty
Goro_Gondo

podzielam zdanie, niektorzy go najzwyczajniej w świecie nie rozumieją

użytkownik usunięty

do tego dochodzi aspekt swiadomsoci a ludzkeigo ciala, jego kruchosci, obsesji, szalenstwa czy cialo nami rzadzi itd.

ocenił(a) film na 8

Dobrze powiedziane! To nie jest "taki" horror na imprezki z piwem dla małolatów. Trzeba go obejrzeć kilka razy, zrozumieć i zinterpretować. Kiedyś na Polsacie często oglądałem, a teraz załatwiłem sobie na kasecie VHS, bo na pewno jeszcze nie raz wrócę do tego filmu.

ocenił(a) film na 8
Goro_Gondo

Przesadzasz z obejrzeniem kilka razy, zrozumieniem i interpretacją. Nie jest to jakiś głęboki film. Jednak w porównaniu do serwowanego nam obecnie gówna, można mieć takie wrażenie. Mi się również film podobał, 7.5/10 jakby się dało :)

ocenił(a) film na 9
Dudeck

Ot typowy Cronenberg z zeszłego wieku:)