PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7900}

Mucha

The Fly
1986
7,1 45 tys. ocen
7,1 10 1 44808
7,6 47 krytyków
Mucha
powrót do forum filmu Mucha
rpd0

A oglądałeś film ? bo wiesz plakaty ogółem związane są z filmem.

rpd0

To nie rozumiem po co takie pytanie w twoim poście.

Robaczek_12

Fatalna forma - to już nawet nie jest minimalizm, tylko bazgroły 7-latka w paincie. Plakat ma zachęcić do obejrzenia filmu a ja nie czułbym się zachęcony widząc rzygającego menela z kilkudniowym zarostem na wściekłym, czerwonym tle. Z wszystkich dostępnych, ten plakat jest akurat najgorszy.

rpd0

No fakt, widząc inne plakaty ten jest najgorszy, ale ogólnie kiedy ten film był puszczany w kinach to plakat był inny ( bodajże trzeci w galerii) a, że na filmwebie jest taki plakat a nie inny to tylko i wyłącznie wina współtworzących stronę tego filmu na FW ; ).

ocenił(a) film na 9
Robaczek_12

7 i 6 jest fajny

ocenił(a) film na 8
rpd0

Miej trochę szacunku dla polskiej szkoły plakatu.

TheAmazingPudding

Hehe, szkoda, że wypada tak blado przy pozostałych.

ocenił(a) film na 8
Robaczek_12

Może nie jest najlepszy ale dostrzegam potencjał.Niech zostanie.Prędzej czy pozniej zrozumiecie o co w tym wszystkim chodzi.

TheAmazingPudding

Każdy umie coś takiego narysować, jeszcze po obróbce graficznej to wgl....więc wszyscy bierzmy się do rysowania, bo każdy ma potencjał. ;)

ocenił(a) film na 8
Robaczek_12

Radzę spróbować, myslisz ze dasz radę choć trochę zblizyc się do takiego poziomu?

TheAmazingPudding

Oczywiście, nie takie rzeczy rysowałam.

TheAmazingPudding

OK, zamiast dziadostwa nazwę to paskudztwo arcydziadostwem.

ocenił(a) film na 8
rpd0

pozostałe plakaty są inne, a kwestią gustu jest to czy lepsze, czy nie. Niektóre są w formie zdjęcia postaci i stricte elementów z filmu - czyli nic odkrywczego. Lepsze są już te z samą muchą. A ten rysunkowy jest wg mnie jedyny w swoim rodzaju. Jest trochę tajemniczy i myślę, że interesujący właśnie dlatego, że nie zdradza tyle ile pozostałe; jeśli ktoś zna film, plakat wydaje się dużo bardziej adekwatny i przez swoją rysunkowość kontrastuje z klimatem filmu. Mnie się podoba. Poza tym dorysowałabym tej postaci małe musze skrzydełka na plecach ;D to by dodało tematyczności i bardziej zainteresowało.

rpd0

To jest plakat z lat osiemdziesiatych, promujacy film w polskich kinach. Pamietam go do dzisiaj, wtedy mi nie przeszkadzal, teraz faktycznie wydaje sie tandetny.

użytkownik usunięty
rpd0

Rozumiem, że jesteś zwolennikiem plakatów z szablonu? http://kulturoteka.tumblr.com/post/22707334887/sztuka-filmowego-plakatu

Nic nie poradzisz, świat idzie do przodu i w dzisiejszych czasach plakat Muchy nikogo by już nie przyciągnął.

Co do szablonów. Fakt, jest ich całkiem sporo. Czerwona sukienka, oko czy odwrócone plecy obnażają brak kreatywności twórców. Jednak idąc tym tokiem myślenia można znaleźć wspólny mianownik kolejnych grup plakatów - żołnierz trzymający broń, gangster trzymający broń, gangster nie trzymający broni. I co z tego wynika? Nic z tego nie wynika