PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7900}

Mucha

The Fly
1986
7,1 45 tys. ocen
7,1 10 1 44808
7,6 47 krytyków
Mucha
powrót do forum filmu Mucha

Wycięta scena

ocenił(a) film na 10

Podczas pokazów testowych publika zareagowała negatywnie na jeden z najzajebistszych fragmentów filmu, w efekcie wycięto ją z finalnej wersji. Scena pokazuje kolejny etap degeneracji Brundle'a, próbującego rozkminić jak powrócić do ludzkiej formy. prócz dołożenie kolejnej cegiełki do psychologii postaci, we fragmencie tym wytłumaczono także czym jest dziwna wypustka pojawiająca się na brzuchu Goldbluma - w finalnej wersji, jako że scenę usunięto, nigdy nie zostaje to widzowi wyjaśnione. Piękny dowód na to że ludzie potrafią być skończonymi debilami i zepsuć coś tylko dlatego, że trzymają się jakichś chorych poglądów. Jakich? To stanie się jasne po obejrzeniu owego fragmentu, który na szczęście można obejrzeć na YT:

https://www.youtube.com/watch?v=BXElbklTTsU

ocenił(a) film na 6
rozkminator

To bezdennie debilna scena. Począwszy od sposobu, w jaki zabija tę kotomałpę, poprzez wyrywanie sobie muszych kończyn (albo czymkolwiek to było). Smutne, że widzisz w tym jakąkolwiek psychologię". I w jaki sposób on chciał powrócić do ludzkiej postaci krzyżując kota z małpą?

ocenił(a) film na 10
toxymorf

Zapewne tak jak większość naukowców przeprowadzająca jakiekolwiek doświadczenia - analizując dane dostarczone przez eksperyment. Moja teoria jest taka, że przeprowadził tą krzyżówkę na zasadzie analogii: on połączył się z muchą, do badań wybrał więc kolejny mariaż dwóch organizmów. Połączenie miało zapewne być pierwszym etapem, następnie próbowałby przeprowadzić etap drugi, czyli powtórne rozdzielenie materiału organicznego. Niestety, obiekt był zbyt agresywny i zamiast nadać się do przejścia przez drugi etap - zaatakował go. Brundle w panice zatłukł draństwo, nie mając szansy na przeprowadzenie drugiego etapu badań. Scena ta jest bardzo dobra i pokazuje kolejny etap degeneracji Brundle'a, została usunięta tylko dlatego że ludzie potrafią jeść popcorn oglądając sceny z Holocaustu a uderzają w płacz i krzyk kiedy tylko jakiemuś zwierzątku dzieje się krzywda na ekranie. masakrowanie ludzi = spoko. Masakrowanie zwierzątek = buuuu, źleeee, szatan, sodomia i gomoria!..

Co debilnego widzisz w wyrywaniu sobie tej dziwacznej kończyny? Doskonale ta scena oddaje moim zdaniem panikę jaką ludzie odczuwają, gdy coś dziwnego dzieje się z ich ciałem. Kiedy wyskakuje ci pryszcz, pierwszym odruchem jest przecież jego wyciśnięcie. Kiedy rośnie ci kurzajka - przeprowadza się krioterapię celem jej usunięcia. Jeszcze nie spotkałem człowieka, który na widok dziwacznych zmian pojawiających się na jego ciele reagowałby radością. Raczej jednak jest to obrzydzenie i chęć jak najszybszego pozbycia się dziwactwa. Tak samo przecież reaguje Geena Davis kiedy dowiaduje się że jest w ciąży z Brundlem - od razu śmiga na aborcję.

ocenił(a) film na 6
rozkminator

Podoba mi sie Twoj sposob myslenia i argumentacja pogladow!:-)