Trzyma akcję, czasem śmieszy, zajefajne efekty specjalne, nieźle się ogląda, czego więcej chcieć? Dla wszystkich narzekających:
1. jak lubicie SF, to oglądajcie Gwiezdne wojny
2. jak lubicie historię - oglądajcie Discovery Channell albo TVP Historia
3. jak lubicie dramaty psychologiczne - zapraszam na Bergmana
4. jak lubicie głębokie dyskusje na tematy filozoficzne - zapiszcie się do jakiegoś kółka zainteresowań
i dajcie sobie spokój z jałową dyskusją, jakie głębsze treści kryje w sobie ten film, bo nie kryje żadnych. Ale rozrywka gwarantowana (no, chyba, że ktoś się lubi rozerwać próbując doszukać się w filmach tego typu przesłania dla ludzkości). Warto czasem odreagować. Ode mnie 8/10.
Zgadzam się, jest to typowe kino rozrywkowe, i nie można oczekiwać, że film będzie przekazywał jakieś głębsze treści. Znakomite sceny akcji, świetne efekty wizualne, rewelacyjne zdjęcia oraz niezła muzyka Randy'ego Edelmana. Ogólnie pod względem technicznym jest absolutnie pierwszorzędny, jednak wystawiając ocenę brałem pod uwagę również aktorstwo, które akurat w najnowszej "Mumii..." jest kiepskie. Jako rozrywka ubarwiona przygodą i fantasy, sprawdza się całkiem dobrze. 7/10
8/10
To nie jest film przygodowy! Niesamowita komedia: lekka, łatwa i
przyjemna. Najlepsze efekty specjalne roku 2008!
Zgadzam sie z Wami... Lekka, przyjemna, mainstreamowa papka dla rozrywki. I tyle... Dziwi mnie tyle negatywnych opinii na jej temat.
Mam takie same odczucia po obejrzeniu. Całkiem przyjemnie spędzone prawie 2 godziny. Czasem lubię się wylączyć i nie myśleć na chwilę. Film ma swój klimat który się miło odbiera i daje taką możliwość. Trzeba się tylko odpowiednio nastawić do takiego kina a nie narzekać że to bzdury. Polecam do beztroskiego relaksu :)
krytykowac komedię że jest za śmieszna .... przecież to śmieszne ! Niestety nie tak jak większośc pseudoznawców na forum. Dla mnie 9 na 10 w swoim gatunku.