PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=400162}

Mumia: Grobowiec Cesarza Smoka

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
2008
6,0 63 tys. ocen
6,0 10 1 62966
4,9 18 krytyków
Mumia: Grobowiec Cesarza Smoka
powrót do forum filmu Mumia: Grobowiec Cesarza Smoka

Mumia 3 mimo wszędkobylskich efektów specjalnych trzyma poziom conajmniej dwójki. Jedyne zastrzeżenie miałem do dwóch scen : (SPOILER) jak Alex wraz z Linn w sarkofagu "zakręcali" na ulicy i unicestwienie cesarza. W filmie widać było nawiązanie humorystyczne do poprzednich części, choc czasami było to aż nadto sztuczne. Pani O'connell... no cóż... moim zdaniem była to negatywna roszada. Jest w tej roli po prostu sztywna. Film zaczął się tak naprawdę po połowie. Kilka razy usmiechnąłem się w czasie walki dwóch armi :). Odejście wojsk "tych dobrych" przypomniało mi Władcę Perścienia :). Ostatnią wadą filmu były Yeti. Gra aktorska jest na wysokim poziomie, aktorzy... oprócz pani o'connell :D spisali się bardzo dobrze jak nie doskonale. Mumia 3ma klasę poprzednich 2. części i jeżeli masz wątpliwości czy go obejrzeć - zdecydowanie tak.

ocenił(a) film na 5
genial11

mi sie tez podobało - niczego więcej od tego filmu nie oczekiwałem. Dziwie sie że ludzie tak psioczą...

W ogóle byłem dzis na dwóch filmach - najpierw na wszędzie wychwalanym Mrocznym rycerzu - i włąśnie na tej trzeciej Mumiii - i powiem tak - wszyscy tak chwala tego batmana - ok - jest dobry, może nawet najlepszy z ekranizacji komiksów jakie widziałem. Ale żeby film był numerem jeden na świecie? o nieeee.

Natomiast mumia mimo że tak niedoceniana - i mimo ze faktycznie słabsza od Batmana to jednak nie jest tak zła jak wszyscy mówią...

ocenił(a) film na 8
Coyotman

oooooooo i tu się zgadzam.... nie wiem czego ludzie oczekiwali? wstawek w filmie ala "hanibal" i jego gatka? mamy strasznie, ale to strasznie nuuuuuuudne społeczeństwo...... naszczęście to tylko u nas tak jest...