Mumia: Grobowiec Cesarza Smoka

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
2008
6,0 63 tys. ocen
6,0 10 1 63073
4,8 13 krytyków
Mumia: Grobowiec Cesarza Smoka
powrót do forum filmu Mumia: Grobowiec Cesarza Smoka

może być ciekawie...chociaż jestem zaskoczona że tytułowa mumia którą w poprzednich częściach był Imhotep został zastąpiony mumią Chińskiego Cesarza i szczerze mówiąc jestem strasznie ciekawa jak to wyszło ponieważ trudno mi sobie wyobrazić kontynuacji MUMI bez Imhotepa i Rechel Weisz w roli Evelyn ...

nightwish93

W kontynuacji raczej woleli mumie chińskiego cesarza, bo gdyby znów pojawił się Imhotep to by było już strasznie naciągane ;p Chociaż i tak ta część wydaje się być trochę naciągnięta.

Mr_No

Według mnie nie. Ta część bazuje przynajmniej w jakiejś części na prawdziwej legendzie. Qin pragnął być nieśmiertelny i rządzić cesarstwem wiecznie. Dlatego też do grobu zabrał terakotową armię, która zgodnie z legendą powstanie i będzie dla niego walczyć gdy będzie taka potrzeba. Uważam, że pomysł całkiem ciekawy chyba, że film zostanie spartolony w co głęboko wierzę.

marek_swk

Rachel Weisz po prostu nie chciała grać w tym filmie . Zgodziła się na Egipt ale na Chiny już nie

aldo7

Tak w ogóle to Brendan Fraser się chyba trochę postarzał z twarzy, chodź może to tylko zabieg do filmu, by wyglądał starzej.