męczący montaż, ciężko się ogląda i dłuży się, a przede wszystkim strasznie irytująca aktorka - Tilda Swinton, nie mogłam patrzeć na te jej miny kota na puszczy;/
pomysł na film sam w sobie ciekawy, ale kompletnie inaczej bym to przedstawiła, ten obraz niestety nie trafił w mój gust
Zgadzam się z Tobą w 100% ! Straszne badziewie, całkowicie nie w moim guście, główna aktorka -ODRAŻAJĄCE babsko !
Dajesz 10/10 dla Rambo, a dla Musimy porozmawiać o Kevinie 1/10? Film, który dostał 4 Złote Maliny oznaczyłeś jako arcydzieło , a genialny, złożony film o problemie macierzyństwa jako nieporozumienie? Takim jak ty powinni blokować konto na filmwebie, serio..
Jakby to powiedzial Darius: De gustibus est non disputandum
Jesli chodzi o mnie to Tilda bardzo mi sie podobala. Byla przekonywujaca
Tilda Swinton - cudowna,fantastyczna rola i aktorka......nie pojmuję negatywnych ocen
Ja ją lubię ale tu mnie wyjątkowo irytowała postać przez nią wykreowana... ale chyba taka miała być co tylko by potwierdzało że to naprawdę dobra aktorka;) Ale wolę ją w innych rolach;P
Jeśli chodzi o mnie, to Tilda też mi się bardzo podobała! Jak zwykle się sprawdziła. Gdyby zastąpić każdego aktora z polskich seriali Tildą to świat byłby piękniejszy
10/10 dałem dla Rambo a Ty 10/10 dla takiej szmiry jak Kill Bill ??? Widać masz już sporo wiosen na karku i gust filmowy całkiem inny od mojego więc po co te głupie wpisy ??? Zapamiętaj też sobie że każdemu podoba się co innego !
Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że każdemu podoba się coś innego. Nie podoba mi się jednak twój system oceniania i uważam, że dając 1 filmowi, który na to zdecydowanie nie zasługuje jesteś niesprawiedliwy i okazujesz swoją ignorancję. Jeżeli uważasz, że Musimy porozmawiać o Kevinie jest totalnym nieporozumieniem to odsyłam do takich filmów jak np. "Ludzka stonoga". Może to ci pokaże jakie filmy zasługują na tak słabą notę i utemperuje twoje krytykanctwo ;)
po pierwsze kill bill jest fajnym filmem.
po drugie piszac ''główna aktorka -ODRAŻAJĄCE babsko !'' tylko ukazujesz jak wielkim jestes ignorantem!
NIC DODAC NIC UJAC...
nie rozumiesz filmu to nie ogladaj go i obejrzyj znowu Rambo!
Nagrody i nominacje
2008:
nagroda Amerykańskiej Akademii Filmowej w kategorii najlepszej aktorki drugoplanowej za rolę w filmie Michael Clayton
nominacja do nagrody Złoty Glob w kategorii najlepszej aktorki drugoplanowej za rolę w filmie Michael Clayton
nagroda BAFTA w kategorii najlepszej aktorki drugoplanowej za rolę w filmie Michael Clayton
nagroda Kansas City Film Critics Circle w kategorii dla najlepszej aktorki drugoplanowej za rolę w filmie Michael Clayton
nagroda Teddy na Międzynarodowym Festiwalu Filmowym w Berlinie za opiekę nad dorobkiem Dereka Jarmana
nominacja do nagrody krytyków Broadcast Film Critics Association w kategorii dla najlepszej aktorki drugoplanowej za rolę w filmie Michael Clayton
nominacja do nagrody filmowej London Critics Circle w kategorii dla najlepszej brytyjskiej aktorki drugoplanowej roku 2007 za rolę w filmie Michael Clayton
nominacja do nagrody Online Film Critics Society w kategorii dla najlepszej aktorki drugoplanowej za rolę w filmie Michael Clayton
nominacja do nagrody Gildii Aktorów Filmowych w kategorii wybitnej kreacji dla aktorki drugoplanowej za rolę w filmie Michael Clayton
2007:
nominacja do nagrody Chicago Film Critics Association w kategorii dla najlepszej aktorki drugoplanowej za rolę w filmie Michael Clayton
nagroda Dallas-Fort Worth Film Critics Association w kategorii dla najlepszej aktorki drugoplanowej za rolę w filmie Michael Clayton
nominacja do nagrody Satelity w kategorii dla najlepszej aktorki dramatycznej za rolę w filmie Stephanie Daley
2006:
nominacja do nagrody Saturn w kategorii dla najlepszej aktorki za rolę w filmie Opowieści z Narnii
nominacja do nagrody filmowej London Critics Circle w kategorii dla najlepszej brytyjskiej aktorki drugoplanowej roku 2006 za rolę w filmie Opowieści z Narnii
nominacja do MTV Movie Awards w kategorii dla najlepszego czarnego charakteru za rolę w filmie Opowieści z Narnii
2005:
British Independent Film Awards (BIFA) − nagroda im. Richarda Harrisa
nagroda na Gijón International Film Festival dla najlepszej aktorki za rolę w filmie Thumbsucker
2004:
nagroda Szkockiej BAFTA w kategorii dla najlepszej aktorki w szkockim filmie za rolę w Młody Adam
2003:
nominacja do nagrody British Independent Film Awards w kategorii dla najlepszej aktorki za rolę w filmie Młody Adam
współnominacja do nagrody Phoenix Film Critics Society w kategorii dla najlepszej obsady aktorskiej za rolę w filmie Adaptacja
nominacja do nagrody Gildii Aktorów Filmowych w kategorii dla najlepszej obsady filmowej za role w filmie Adaptacja
2002:
nominacja do nagrody Złoty Glob w kategorii dla najlepszej aktorki w filmie dramatycznym za rolę w filmie Na samym dnie
nagroda Chicago Film Critics Association w kategorii dla najlepszej aktorki za rolę w filmie Na samym dnie
nagroda Las Vegas Film Critics Society (Sierra) w kategorii dla najlepszej aktorki za rolę w filmie Na samym dnie
nominacja do nagrody Chlotrudis w kategorii dla najlepszej aktorki za rolę w filmie Na samym dnie
nominacja do nagrody Independent Spirit Awards w kategorii dla najlepszej aktorki za rolę w filmie Na samym dnie
nominacja do nagrody Online Film Critics Society w kategorii dla najlepszej aktorki za rolę w filmie Na samym dnie
nominacja do nagrody Satelity w kategorii dla najlepszej gry aktorki dramatycznej za rolę w filmie Na samym dnie
nominacja do nagrody Phoenix Film Critics Society w kategorii dla najlepszej aktorki w głównej roli w filmie Na samym dnie
2001:
nagroda Boston Society of Film Critics w kategorii dla najlepszej aktorki za rolę w filmie Na samym dnie
nagroda Bremen Film
nominacja do nagrody Genie w kategorii dla najlepszej aktorki w głównej roli w filmie Possible Worlds
1993:
nominacja do Europejskiej Nagrody Filmowej w kategorii dla najlepszej aktorki za rolę w filmie Orlando
nagroda Golden Space Needle na Seattle International Film Festival w kategorii dla najlepszej aktorki za rolę w filmie Orlando
1992:
nagroda na Thessaloniki Film Festival w kategorii dla najlepszej aktorki za rolę w filmie Orlando
1991:
puchar Volpi na Festiwalu Filmowym w Wenecji w kategorii dla najlepszej aktorki za rolę w filmie Edward II
1988:
nagroda jury Międzynarodowego Festiwalu Filmowego w Berlinie..............UUUUUU " PASKUDNE BEZTALENCIE .....TOTALNE NIEPOROZUMIENIE .....OHYDNE BABSKO" i za co tę Panią kochać?
Aktorka jest wyśmienita. Uwielbiam jej każdą odsłonę. Moze kolega byłby zachwycony grą a'la Pamela Anderson..
To tak przekornie.., do pewnych komentarzy......żeby jasne było Tilda Swinton jest fantastyczną , bardzo przekonywującą w swoich rolach wysokiej klasy aktorką / co widać w uznaniu całego świata filmowego / . Co do - Musimy porozmawiać o Kevinie - POLECAM , jeden z lepszych filmów jaki ostatnio oglądałem...
Zgadzam się, całkiem fajny pomysł ale beznadziejnie przedstawiony. Ledwo dotrwałam do końca....
To jest film trudny do zrozumienia. Przyznam, że gdybym nie to, że przed jego obejrzeniem przeczytałam książkę , mogłabym mieć trudności w jego właściwym odbiorze. Dlatego polecam zgłębić treść książki przed zobaczeniem tego filmu- wiele przez to zyskuje.
Film nie dla każdego. Nie każdy potrafi go zrozumieć. A po za tym nie dziwie się, tyle było pochwał, film zyskał wiele fanów- teraz czas na wytykanie wad i mówienie o tandetności tego filmu. Chodź osobiście sama jej nie wiedzę.
A Twoim zdaniem jak miała zagrać Tilda ? Miała się uśmiechać jak głupia przy każdej scenie "och mój syn zachowuje się okropnie toż to wspaniale" - tak miałby to wyglądać ?
nie, nie chodzi o to, że źle zagrała. po prostu wg mnie (to subiektywna ocena) ma coś strasznie drażniącego w mimice, ruchach i tej całej rozlazłości, co mnie zwyczajnie irytowało. co do opinii, że jak to taki super film źle ocenić, przecież został doceniony przez krytyków! hm, ja się nie sugeruję tym, co stwierdzili krytycy, oceniam na podstawie swoich wrażeń jakie wyniosłam po wyjściu z seansu. dla mnie był nudnawy i męczący, po prostu. i nie, nie jestem fanką filmów z Stevenem Segalem, która nie umie się poznać na "dobrym kinie". ta pozycja mi nie przypasowała, ze względu na klimat, sposób realizacji, tempo i aktorów. tyle