My, oni i obcy

Extraterrestre
2011
4,7 1,1 tys. ocen
4,7 10 1 1069
My, oni i obcy
powrót do forum filmu My, oni i obcy

Bardzo lekka i przyjemna komedia obyczajowa. Chodzi w niej o to, że para kochanków próbuje ukryć zdradę przed mężem zdradzającej dziewczyny i przed sąsiadem, który także chciałby ją przelecieć. Niestety, inwazja obcych, która jest tylko tłem dla romantycznej intrygi, zmusza całą czwórkę do współpracy, gdyż są jedynymi osobami pozostałymi w mieście.
Morał z tego taki, że nawet inwazja obcych nie zdoła odwrócić uwagi ludzi od seksu i zdrady...
Dla mnie film jest fantastyczny, śmieszny i oryginalny. Można oglądać z partnerką.
Nie ma tu żadnego sci-fi ani dramatu.
A jako komedia romantyczno-obyczajowa otrzymuje ode mnie 7/10

ocenił(a) film na 6
wabior1

Mnie również się podobał, bardzo przyjemnie się oglądało. Negatywne oceny są chyba od osób, które oczekiwały filmu Marine vs Predator, a tu niespodzianka. ;-) Polecam wszystkim, którzy są w stanie zdzierżyć lekki film bez krwawych jatek. Pozdrawiam :-)

ocenił(a) film na 7
wabior1

Lekki komedio-dramat o zabarwieniu sc-fi bez kosmitow za to z relacjami miedzy ludzkimi. 7/10

wabior1

"Morał z tego taki, że nawet inwazja obcych nie zdoła odwrócić uwagi ludzi od seksu i zdrady..."
Odrobinkę bym się spierała. A gdzie tu mamy inwazje? Istnieje tylko teoretycznie. Gdyby naprawdę doszło do czegoś poważnego , myślę ze wtedy priorytety by się zmieniły.
Film dość ciekawie pokazuje pewne zachowania. Mi osobiście podobała się scena, gdy tuz po wyjściu Carlosa leżą w łóżku. Ona zaczyna go wspominać, coś na kształt wyrzutów sumienia się pojawia, ale chwile potem pyta partnera "chcesz znowu" i jazda od nowa ;)

ocenił(a) film na 1
wabior1

a mnie zirytował. Obcy, kosmos, taejmnica, coś kuźwa monumentalnego obok się dzieje, a towarzychu tylko ru...nie w głowie. Widac rezyser ma własnie takie fascynacje. 1/10

ocenił(a) film na 4
wabior1

Nie wiem czy wiecie, ale Julio (nie Julia) to był kosmita ;)

ocenił(a) film na 1
V3X_

Ja wiem i słyszałem że powstaje druga część w której Angel (bo nie wiem czy wiecie ale on też był kosmitą)pomaga mu odbudować filiżankę aby mogli teleportować się na statek.