PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=375640}

Na pewno, być może

Definitely, Maybe
2008
6,9 69 tys. ocen
6,9 10 1 69417
6,3 19 krytyków
Na pewno, być może
powrót do forum filmu Na pewno, być może

Na palcach jednej ręki mogę policzyć filmy których nie dałem rady obejrzeć do końca. "Na pewno, być może" zalicza się do tej niechlubnej grupy. Pół godziny przed końcem wyłączyłem. Być może miałem za duże oczekiwania wobec tego filmu. Faktem jest, że film się strasznie ciągnie, fabuła jest banalna, a dialogi pozbawione jakiejkolwiek oryginalności, nie mówiąc już o humorze którego w tej "komedii" po prostu brak. Jeśli masz dylemat czy się zdrzemnąć czy obejrzeć ten film to zdecydowanie polecam to pierwsze.

4/10

ocenił(a) film na 6
lukaszet

No, w końcu jest to raczej komedia romantyczna, a nie coś w rodzaju "american pie". Film jest lajtowy, jest o miłości i oczywiście banalny być musi. Mnie się całkiem podobał.

ocenił(a) film na 3
lukaszet

łącze się w bólu! nie ma to jak wielkie dzieła filmowe w autokarach na trasach międzynarodowych! jak nie cholerny madagaskar x4 to taki gniot!

sevasevol

nieznacie sie film jest fajny

marek1518

do marka1518 to forum każdy wyraża swoje zdanie na temat tego czy innego filmu.
Jednemu się podoba a innemu nie. Każdy ma inny gust, więc nie krytykuj innych.
Sam na pewno też masz filmy które cię zawiodły itp. Więc nie wywyższaj się swoim zdaniem skoro krytykujesz opinie innych.
Mnie nie co zawiódł. Komedia powinna być śmieszna (na tym polega gatunek) a tu ?Cóż nie każdy je ma, najwyrazniej niektórym go zabrakło. Po drugie film był strasznie nudny, ciągnął się jak flaki z olejem i ledwo co go obejrzałam. 4/10

nitishia

mi film zostal polecony nie spodziewalam sie komedi ale ogolnie zawiodlam sie na tym filmie myslalam ze jest lepszy. 5/10

ocenił(a) film na 3
nicca23

podzielam, nudny, przewidywalny - trzeba głównego bohatera popchnąć w czyjeś ramiona, bo on sam nie podejmie decyzji (niech Was nie zmyli modna dzisiaj gotowość do zaręczyn! - znam coraz więcej wiecznie zaręczonych par, okazuje się że kupno pierścionka nie musi być wielce zobowiązujące), "wybiera" więc (a raczej jest pchany, i to przez kogo! przez córkę!) w ramiona tej, która nie wiadomo dlaczego go kocha (no ale miłość taka jest), choć pani od ksero wydawała się bardziej rozgranięta na poczatku, gdy go oceniła na 2+, bo główny bohater jest bierny i nijaki do bólu, taka męska szmata, nie chodzi tylko o zaangażowanie polityczne, z kim może być facet, który odgrywa oświadczyny przed ledwie poznaną babką???

w ogóle zauważam, zaczyna się pojawiać niebezpieczny nurt komedii romantycznej, niszczący dla "młodych szukających miłości", bo promujący jakieś banialuki typu rozwód to nie koniec świata, nawet dla dziecka! (wcześniej to ewentualnie wdowcy wchodzili w grę - patrz całkiem niezła: Bezsenność w Seattle) i promujący niezdecydowanych chlopców (patrz calkiem niezły: Był sobie chlopiec), których trzeba tylko sprytnie omotać i już są twoi (przynajmniej na jakis czas), bezjajeczne to wszystko coraz bardziej,
coraz bardziej boję się oglądać komedie romantyczne, które kiedyś tak lubiłam, a już o braku humoru w tym filmie nie wspomnę, dialogi na poziomie drugiej klasy liceum, głównie zwierzanie się (czyli szczerość na "zasadzie Wiśniewskiego": jestem, jaki jestem, bierz mnie, albo nie) i nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuda!

ocenił(a) film na 6
Pani_Blue

taaak, nudny i za długi - myslalam że sie nie skończy ;( ile razy można powracac do siebie

anna_rogozinska

dokładnie, co najmniej o połowę za długi, jednak pierwsza część była całkiem przyjemna. dopiero później zaczął się ciągnąć jak flaki

ocenił(a) film na 4
Pani_Blue

Tu Cię znalazłem! Wreszcie - rzeczowo i na temat, jak mówią. Film mdły, główny bohater nijaki, ot - zapychacz czasu, który - ku mojemu nieustannemu zdziwieniu - ma liczne rzesze wielbicielek i wielbicieli. Bardzo romantycznie wypadła scena z 10-latką o penisie i waginie.

lukaszet

mam zupełnie inne zdanie, wg mnie świetny.

lukaszet

Obejrzałem go przypadkiem wczoraj na tvp2. Mi się podobał film, słodka córeczka była :D

ocenił(a) film na 8
lukaszet

według mnie film ekstra ;)