Na skróty

The Shortcut
2009
5,1 1,3 tys. ocen
5,1 10 1 1349
Na skróty
powrót do forum filmu Na skróty

7/10 ?!

ocenił(a) film na 2

To istne szaleństwo, aby dawać siedem punktów na ten film. Bądźmy poważni i wymagajmy od siebie trochę więcej... może ja oglądałem inny film? czemu rzucacie tymi 7 ot tak? dla mnie i dla wielu ludzi (mam nadzieję), film który dostanie 7 powinien reprezentować sobą pewien poziom, a 'Shortcut' ewidentnie tego nie robił.
Szczerze, już po ok 10 albo 15 minutach miałem przeczucie, że będzie kiszka, ale po chichu liczyłem że się mylę. Niestety nie myliłem się:(.
Na pierwszy rzut oka nie jest najtragiczniej - jest zagadka, tajemnica, jest morderca(?), ale - jak się okazuje, historia jest do bólu naciągnięta, sam pomysł wyjściowy graniczy z absurdem tak na serio:)
To jak młodzi ludzie zachowywali się przy podstarzałym mężczyźnie było zabawno/irytujące, praktycznie brak mordów też nie jest plusem.
Powiem tak:
na początku jest małe zaciekawienie, przez całą środkową część seansu czekamy na właściwy moment który 'da nam w ryj' ale nic się nie dzieje, finał - niby zwroty akcji były, ale wprost żenujące, albo wprowadzone po nic.

ocenił(a) film na 2
Gelu_247

oczywiście nie ma edycji postów na tak małym portalu................................
chciałem powiedzieć że moja ocena to 2/10
jeden punkt to blondyneczka:D

ocenił(a) film na 10
Gelu_247

bo film był ciekawy? Bo trzymał ciagle w napięciu?
Nie dziw się ze ty dajesz 2/10 a ktos 9/10, po prostu ludzie nie są tacy sami. Jeden oceni utwór cascady 10/10 bo mu sie spodoba i podoba mu sie taka muzyka a jeden powie ze lipa i oceni 3/10.

Wg mnie film jest bardzo ciekawy, nie zaluje ze obejrzałem. Zrobił na mnie wielkie wrażenie.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
astok0

PS:
no blondyneczka była tez ciekawa: p

użytkownik usunięty
Gelu_247

kazdy ma prawo do wlasnej oceny. owszem, podziel sie swoimi odczuciami
odnosnie filmu, ale nie krytykuj ocen innych.
mimo, iz nie ocenilbym tego filmu az na 7, to po przeczytaniu Twojego posta
mam ochote dac 10/10 - tylko na przekor...