Rżnęli już "Moon", mogą rżnąć "Kod Nieśmiertelności".
Oczywiście pomysł z pętlą czasową nie jest czymś oryginalnym... ale skojarzenia same nasuwają
się na myśl.
Film jest na podstawie powieści japońskeij Hiroshi Sakurazaka "All You Need Is Kill". Powieść jest ponoć bardzo dobra (niestety w polsce można kupić tylko angielska wersję). Ja obecnie czytam Mangę stworzona na podstawie tej powieści o tym samym tytule i jestem zachwycony. Dobrze napisana, emocjonalna i spójna w wielu dość fantastycznych wydarzeniach czy broniach. Mam nadzieje zę film będzie tak samo genialny jak manga. Film jewsat wzorowany na Japońskiej powieści wiec nie dziwne ze wszyscy dziwią się czemu Rita "Full Metal Bi**" Vrataski biega z mieczem (w oryginale 200 kilogramowym toporem) ale jest sensownie wytłumaczony powód. Ciekawi mnie jak dużo pozamieniali z oryginału.
All you need is kill jest z 2004 roku, a kod nieśmiertelnosci z 2011. Kto od kogo zżynał?
Nie widziałem na stronie stosownej informacji iż to na podstawie książki, czego można się domyślić po wielce tłumaczącej odpowiedzi zamieszczonej wyżej o treści "aha".