PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=577622}

Na skraju jutra

Edge of Tomorrow
2014
7,4 182 tys. ocen
7,4 10 1 182323
7,0 55 krytyków
Na skraju jutra
powrót do forum filmu Na skraju jutra

Właśnie wróciłem z pokazu przedpremierowego i muszę przyznać że film jest dobry. Przede
wszystkim spójny i dobrze wyreżyserowany. Tom Cruise od kilku lat urasta w moich oczach i z
przyjemnością oglądam kolejne produkcje z jego udziałem. Kolejny plus to wyważone efekty
specjalne, nie jest ich ani za mało ani zbyt wiele. I najważniejsze, film produkcji USA, główny
bohater również pochodzi z USA, reżyser też made in USA a pomimo tego film nie bije po oczach
patosem, uwielbieniem dla flagi i prezydenta USA. To wielki sprawa że chodź jedna produkcja o
ratowaniu świata rodem z USA nie jest typowym filmem propagandowym. Film za całokształt
dostaje 8/10 jak ktoś lubi SF czy dobre kino akcji to polecam.

ocenił(a) film na 8
pawelacb

Podpisuję się pod tym. Dodałbym jeszcze, że zawiera autentycznie zabawne sceny, które nie są wciśnięte na siłę.

pawelacb

Podpisuję się pod tym. Byłem dzisiaj również na przedpremierowym seansie i bardzo dobrze na nim bawiłem się.
Drobnym mankament to to, że im bliżej końca, tym bardziej robi się bajkowo jeżeli chodzi o utrzymywanie się głównych bohaterów przy życiu...
Ale to standard w tego typu produkcjach.

W całokształcie film mocno się wybija!

Szczerze polecam!

ocenił(a) film na 8
pawelacb

W moim kochanym mieście film jest dostępny w 2d tylko na dwóch seansach , proszę więc o wiarygodną opinie czy
warto iść na 3D czy 2D bo ostatnio byłem na Czarownicy w 3D i to była porażka , słabe efekty i niewyrażny obraz.

ocenił(a) film na 8
ador2

Szczerze mówiąc efekty 3D nie były jakieś niesamowite, może z 2-3 razy potrafiły zaskoczyć widza. Niewiele stracisz, jak pójdziesz na 2D.

ocenił(a) film na 9
ador2

Dokładnie jak napisał tommik, efekty 3D nie są siłą tego filmu. Nie ma ich dużo i nie robią przesadnego wrażenia. Bardzo dobrze zresztą bo wolę obejrzeć dobry film bez napchanego 3D niż słaby film przesycony efektami 3D. Śmiało na 2D można iść, niewiele stracisz o ile w ogóle.

ocenił(a) film na 8
pawelacb

Dzięki za opinie i pomoc