Właśnie wróciłem z pokazu przedpremierowego i muszę przyznać że film jest dobry. Przede
wszystkim spójny i dobrze wyreżyserowany. Tom Cruise od kilku lat urasta w moich oczach i z
przyjemnością oglądam kolejne produkcje z jego udziałem. Kolejny plus to wyważone efekty
specjalne, nie jest ich ani za mało ani zbyt wiele. I najważniejsze, film produkcji USA, główny
bohater również pochodzi z USA, reżyser też made in USA a pomimo tego film nie bije po oczach
patosem, uwielbieniem dla flagi i prezydenta USA. To wielki sprawa że chodź jedna produkcja o
ratowaniu świata rodem z USA nie jest typowym filmem propagandowym. Film za całokształt
dostaje 8/10 jak ktoś lubi SF czy dobre kino akcji to polecam.
Podpisuję się pod tym. Dodałbym jeszcze, że zawiera autentycznie zabawne sceny, które nie są wciśnięte na siłę.
Podpisuję się pod tym. Byłem dzisiaj również na przedpremierowym seansie i bardzo dobrze na nim bawiłem się.
Drobnym mankament to to, że im bliżej końca, tym bardziej robi się bajkowo jeżeli chodzi o utrzymywanie się głównych bohaterów przy życiu...
Ale to standard w tego typu produkcjach.
W całokształcie film mocno się wybija!
Szczerze polecam!
W moim kochanym mieście film jest dostępny w 2d tylko na dwóch seansach , proszę więc o wiarygodną opinie czy
warto iść na 3D czy 2D bo ostatnio byłem na Czarownicy w 3D i to była porażka , słabe efekty i niewyrażny obraz.
Szczerze mówiąc efekty 3D nie były jakieś niesamowite, może z 2-3 razy potrafiły zaskoczyć widza. Niewiele stracisz, jak pójdziesz na 2D.
Dokładnie jak napisał tommik, efekty 3D nie są siłą tego filmu. Nie ma ich dużo i nie robią przesadnego wrażenia. Bardzo dobrze zresztą bo wolę obejrzeć dobry film bez napchanego 3D niż słaby film przesycony efektami 3D. Śmiało na 2D można iść, niewiele stracisz o ile w ogóle.