PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=577622}

Na skraju jutra

Edge of Tomorrow
2014
7,4 182 tys. ocen
7,4 10 1 181987
7,0 53 krytyków
Na skraju jutra
powrót do forum filmu Na skraju jutra

Szybka akcja, fajny pomysł, wysokobudżetowe efekty. Ale grzech ogromny, dokładnie jak w
przypadku Incepcji (również miałem takie wrażenie na Iluzji, choć z nieco innego powodu) -
okoliczności fabuły polegające na tym, że główni bohaterowie nie mogą zginąć (bo cofają czas albo
umierają tylko we śnie, w Iluzji po prostu wszystko im za łatwo wychodził) powodują, że nie jestem w
stanie przejąć się ich losem. Co by się nie stało, nic im nie będzie. Przez to film robi się nudny.
Szkoda. 6/10.

ocenił(a) film na 7

Zgadzam się, no może oprócz scen po transfuzji

ocenił(a) film na 7
stawor80

...które z kolei wydały mi się trochę przegięte jeśli chodzi o brak obrażeń u Cage'a. A co do napięcia to też go nie odczuwałem.

ocenił(a) film na 7
logan_slupsk

Też racja. Wcześniej padał jak ulęgałka a potem wszystko jak po sznurku...

ocenił(a) film na 6
stawor80

No ale czy to nie dlatego, że stale trenował i uczył się walki, ale też powtarzał sekwencje po tym jak się budził (jako że całe otoczenie za każdym razem zachowywało się tak samo)? Omawiali tam z Ritą działanie "wyjdziesz z okopu, poczekaj, potem biegniesz, strzał na lewo" itp. Myślę, że dlatego z leszcza totalnego stał się kozakiem (i stąd też zdziwienie wielkie oddziału jego, w jednej ze scen). Przynajmniej ja to tak zrozumiałam.

Jak brakuje Ci napięcia to weź dwa gwoździe i włóż do gniazdka 220V :D

użytkownik usunięty
Radiw84

Ha ha ha, aleś mi pojechał. Ostatni raz uśmiałem się tak przy obieraniu ziemniaków. A teraz już idź spać, bo skonstruowanie tak długiej wypowiedzi musiało cię psychicznie wyczerpać.

To nie miało być żadne "pojechanie" tylko zwykły żart.Cierpisz chyba na schizofrenię człowieku,wszędzie widzisz wrogów.Sugeruję abyś dla dobra swojego i twoich bliskich zgłosił się do szpitala psychiatrycznego na leczenie.Życzę szybkiego powrotu do zdrowia :)