Generalnie jest jedna drobna wada scenariusza - skąd Rita wie, że już nie może się
odradzać? Musiałaby przynajmniej raz dać się zabić, żeby się dowiedzieć, że już się nie obudzi...
na filmwebie jest od dzis - może załozył konto aby hejtowac albo to pierwszy film jaki widział i nie ma porównania ;-)
Przyznaję, konto założyłem wczoraj. Skłonił mnie do tego właśnie komentowany film. Ale czy ten fakt i to, że film mi się nie podobał od razu definiuje mnie jako trola? W kinie bywam często, z filmem też mam wiele wspólnego. I chyba problem w tym, że mam za duże porównanie, niestety. Tak jak wspomniałem w tytule, pod względem wizualnym film został zrealizowany fantastycznie, ale scenariuszowo leży i kwiczy. Rozumiem konwencję, bardzo fajnie rozegrana jest pętla czasu, ale tak jak wspomniałem na samym początku, to jedno niedociągnięcie psuje cały klimat i szkoda.
Ale słabsze od samego filmu jest to, że ocena negatywna spotyka się tu ze sporym ostracyzmem. Nigdzie nie widziałem w regulaminie, że o filmach piszemy albo dobrze albo wcale. :) Więcej dystansu moi drodzy. :) Pewnie i wśród moich ulubionych filmów znajdą się takie, które uważacie za słabe, ale o gustach się nie dyskutuje. :) No chyba, że piszą tu PRowcy odpowiedzialni za utrzymanie wizerunku dystrybuowanego filmu... ;)
Dla mnie niezmiennie 1 i zmarnowany wieczór :)
piszesz sporo krytyki ale tez komplementów na temat tego filmu a mimo tego dajesz mu 1 to ile dajesz gorszym filmom?? Dlatego twoja ocena pasuje pod trola - nie jest racjonalna.
Dla mnie osoby dające jeden filmowi to trolle. Jeden to tylko największemu gównu na świecie dać można jak np. filmy Asylum czy filmom Uwe Bolla
A dla mnie osoby, które wyśmiewają oceny innych i nie potrafią zrozumieć że gusta są różne to trolle!
Czyli osoby dające jeden to trolle, ale jednocześnie przyznajesz, że są filmy które na to zasługują.
Troll or idiot?;>
1 dałem za naprawdę duże rozczarowanie. Ostatnio widziałem sporo produkcji na 3, max. 4 i akurat w tym wypadku czekałem na coś dużo lepszego. Tak drastyczna ocena bierze się stąd, że przy tak dużym budżecie kuleje scenariusz. Co z tego, że są fantastyczne zdjęcia i efekty, co z tego, że reżyser naprawdę dynamicznie prowadzi akcję, jeśli błąd scenariusza powoduje, że film nagle staje się nudny i przewidywalny... Jak znajdę chwilę wystawię jeszcze kilka jedynek, dziesiątek i sporo pomiędzy. :)
Widzisz, określając mnie trolem, ulegasz dokładnie temu samemu mechanizmowi co ja. W obydwu przypadkach wystarczy jedno wrażenie, żeby ocenić coś skrajnie negatywnie. Ale taka jest nasza natura.
nie oceniam cie po wrażeniu - tu mam czarno na białym - jeśłi film ma choc jeden pozytyw to dziwi mnie ocenianie go na 1 w skali do 10. Piszę to oczywiście porównując swoje podejście do oceniania filmów - ale jak widac twoje jest inne - twoje argumenty do mnie nie trafiają - nic nie siłe...
ciekawi mnie jak ocenia inne filmy( jakie filmy zasługują u niego na wysokie noty)