PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=577622}

Na skraju jutra

Edge of Tomorrow
2014
7,4 182 tys. ocen
7,4 10 1 181987
7,0 53 krytyków
Na skraju jutra
powrót do forum filmu Na skraju jutra

Witam,

Część z Was miała "przyjemność" zapoznania się z wiadrem pomyj jakie wylewałem na kinematografię w roku 2014 - wg mnie jest to masa nieudanych adaptacji komiksów wraz z oszukującymi widza trailerami. W tym wypadku jest jednak inaczej - film jest naprawdę dobry , chociaż przyznaje ,że bardziej spodoba się środowisku graczy niż normalnemu widzowi. Nie jest to arcydzieło ,ale dobre kino akcji ,które przyrównałbym do Elizjum. Efekty komputerowe są wg mnie naprawdę imponujące - desant na plażę (nieeee ... nie ma wcale nawiązania do Normandii :P) zrobił na mnie ogromne wrażenie - wszystkie 20 razy :P. Jeżeli chcecie obejrzeć film z dobrymi efektami , zwrotami akcji , jednak niezbyt zaskakującą fabułą to szczerze polecam - idealny film do piwa :).

ocenił(a) film na 8
zagato1987

film dobry, polecam podobny - może nie tak efekciarski i bez inwazji kosmitów :) ale wg mnie lepszy "Kod nieśmiertelności"

ocenił(a) film na 8
zagato1987

He he mnie również scena desantu na plaży od razu skojarzyła się z Szeregowcem Ryanem ;P Jest w tym filmie jeszcze kilka innych motywów, które również kojarzą się z Szeregowcem :)