PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=577622}

Na skraju jutra

Edge of Tomorrow
2014
7,4 182 tys. ocen
7,4 10 1 181981
7,0 53 krytyków
Na skraju jutra
powrót do forum filmu Na skraju jutra

Wielka dobra Hameryka ratuje świat. Wszystkie kraje już upadły pod naciskiem obcych najeźdźców (w tym przypadku nie byli to niemcy), ale hameryka nas i tak uratuje.

Montaż fimu opiera się o metodę "kopiuj, wklej". Nafaszerowany efektami specjalnymi gniot, w którym własciwa akcja rozgrywa się w 1/4 filmu. Reszta to powtórki, które co jakiś czas są wydłużane, skracane, pokazywane wyrywkowo.

Przyznam się, że dwa razy przewinałem film bo myślałem, że zacięła się płyta i powtarza się scena. Udało się jednak obejrzeć ten badziew i stwierdzić, że takiego bagna dawno nie oglądałem.

Obca cywilizacja i jej "moce" wymyślone na siłę. Jakieś bezsensowne cofanie w czasie... ot taki dzień świstaka z laserami.

Nie polecam... chyba że ktoś przewinie do ostatnich 30 minut filmu...

sceptyk

W oryginale świat ratuje Japonia :)

hdrn

Ale filmu, książki, komiksu? Wychodzi na to, że hameryka uratuje nie tylko Ukrainę ale i całą Europę, widać sporo tu ropy.

sceptyk

Oryginałem była powieść ilustrowana napisana przez Japończyka.

ocenił(a) film na 9
sceptyk

"Wielka dobra Hameryka ratuje świat. Wszystkie kraje już upadły pod naciskiem obcych najeźdźców (w tym przypadku nie byli to niemcy), ale hameryka nas i tak uratuje."

Nic dziwnego! Mądrzy obcy zaatakowali najpierw inteligentniejsze narody.

Witek_13

No tak obiad też powinno się zaczynać od treściwego mięsa a nie ziemniaków. Masz rację z tym atakiem :) Hameryka gdyby nie uzbrojenie i głupota szeregowców to by nie przeprowadzili ani jednej wojny. Bo"ch"aterski kraj...

Witek_13

Stwierdzasz, że jesteś mniej inteligentny niż przeciętny Amerykanin ? Współczuję ...

ocenił(a) film na 9
perun_6

Doprawdy nie wiem na jakiej podstawie można było wysunąć taki wniosek z mojej wypowiedzi.

sceptyk

Sceptyk czy raczej masochista. 3/4 filmów ocenione na 1 albo 2. Więc męczysz się oglądając 3 filmy na 4? Skoro większośc filmów to takie gówna to po co oglądasz?

oumajgad

Twoja logika nadaje się na napis w kiblu. Oglądam bo lubię filmy. Mam kilka ulubionych. Te które mi się nie podobały głośno komentuję...

sceptyk

Patrząc na oceny wychodzi, że właśnie nie lubisz :D

oumajgad

No niech ci będzie, no ty wiesz lepiej co lubię a co nie. Pozdrów kozę.

ocenił(a) film na 10
sceptyk

Hameryka dała kasę i nakręciła film to i oni ratują trzeba był wyłożyć kasiorę to by polska uratowała

waldinho06

Mi tam nie śpieszno do ratowania hameryki, ani w kosmosie ani w afganistanie.

ocenił(a) film na 8
sceptyk

Znacznie lepiej pasowałby ci nick "malkontent" zamiast "sceptyk"...

Dadelog

napisz podanie nasze to rospaczy...

ocenił(a) film na 8
sceptyk

Obcy 3 - 10 ?! toż to najsłabsza część była...kevin sam w domu 10... buehehehee... widać po ocenach że s-f Ci nie leży bo aż dziwne, że po tylko filmach jeszcze nie zrezygnowałeś z gatunku - szczególnie że wiele przynajmniej dobrych oceniłeś na banię. Jakbyś został zawodowym krytykiem filmowym i ludzie mieli by słuchać twoich opinii to ludzie nic by nie oglądali... ty zwykły trolling uprawiasz i tyle...

ocenił(a) film na 8
butcher_fw

Autor tego tematu to zwykły troll. Szkoda tracić czas na dokarmianie go...

sceptyk

Zgadzam się film durny jak mało który,a zapowiadał się na ciekawszy,jedyny plus,że Cruise'a tyle razy ustrzelili,aż przyjemnie popatrzeć.

ocenił(a) film na 7
sceptyk

Po co wrzucać wątki polityczne do filmu SF - jeśli już to mamy tu nawiązania do i i II wojny światowej ? Fabuła filmu jest oryginalna i to ciągłe powtarzanie scen robi kapitalną robotę, buduje fabułę, film na pewno udany i warto nie popadać w malkontenctwo i hejterstwo.

hagen_filmweb

Co to jest hejterstwo?

ocenił(a) film na 9
sceptyk

Polecam film "Kiwi!" też made in USA, będziesz miał mało do przewijania :) a co do "Hameryki" to dobrze, że jest bo by przecież Kevina nie było ;)