Wielka dobra Hameryka ratuje świat. Wszystkie kraje już upadły pod naciskiem obcych najeźdźców (w tym przypadku nie byli to niemcy), ale hameryka nas i tak uratuje.
Montaż fimu opiera się o metodę "kopiuj, wklej". Nafaszerowany efektami specjalnymi gniot, w którym własciwa akcja rozgrywa się w 1/4 filmu. Reszta to powtórki, które co jakiś czas są wydłużane, skracane, pokazywane wyrywkowo.
Przyznam się, że dwa razy przewinałem film bo myślałem, że zacięła się płyta i powtarza się scena. Udało się jednak obejrzeć ten badziew i stwierdzić, że takiego bagna dawno nie oglądałem.
Obca cywilizacja i jej "moce" wymyślone na siłę. Jakieś bezsensowne cofanie w czasie... ot taki dzień świstaka z laserami.
Nie polecam... chyba że ktoś przewinie do ostatnich 30 minut filmu...
Ale filmu, książki, komiksu? Wychodzi na to, że hameryka uratuje nie tylko Ukrainę ale i całą Europę, widać sporo tu ropy.
"Wielka dobra Hameryka ratuje świat. Wszystkie kraje już upadły pod naciskiem obcych najeźdźców (w tym przypadku nie byli to niemcy), ale hameryka nas i tak uratuje."
Nic dziwnego! Mądrzy obcy zaatakowali najpierw inteligentniejsze narody.
No tak obiad też powinno się zaczynać od treściwego mięsa a nie ziemniaków. Masz rację z tym atakiem :) Hameryka gdyby nie uzbrojenie i głupota szeregowców to by nie przeprowadzili ani jednej wojny. Bo"ch"aterski kraj...
Doprawdy nie wiem na jakiej podstawie można było wysunąć taki wniosek z mojej wypowiedzi.
Sceptyk czy raczej masochista. 3/4 filmów ocenione na 1 albo 2. Więc męczysz się oglądając 3 filmy na 4? Skoro większośc filmów to takie gówna to po co oglądasz?
Twoja logika nadaje się na napis w kiblu. Oglądam bo lubię filmy. Mam kilka ulubionych. Te które mi się nie podobały głośno komentuję...
Hameryka dała kasę i nakręciła film to i oni ratują trzeba był wyłożyć kasiorę to by polska uratowała
Obcy 3 - 10 ?! toż to najsłabsza część była...kevin sam w domu 10... buehehehee... widać po ocenach że s-f Ci nie leży bo aż dziwne, że po tylko filmach jeszcze nie zrezygnowałeś z gatunku - szczególnie że wiele przynajmniej dobrych oceniłeś na banię. Jakbyś został zawodowym krytykiem filmowym i ludzie mieli by słuchać twoich opinii to ludzie nic by nie oglądali... ty zwykły trolling uprawiasz i tyle...
Zgadzam się film durny jak mało który,a zapowiadał się na ciekawszy,jedyny plus,że Cruise'a tyle razy ustrzelili,aż przyjemnie popatrzeć.
Po co wrzucać wątki polityczne do filmu SF - jeśli już to mamy tu nawiązania do i i II wojny światowej ? Fabuła filmu jest oryginalna i to ciągłe powtarzanie scen robi kapitalną robotę, buduje fabułę, film na pewno udany i warto nie popadać w malkontenctwo i hejterstwo.