Pogubiłem się :-) Chyba nawet kilkadziesiąt razy bo nieraz naprawde szybko sie resetował :-) Chyba dvd da odpowiedź :-)
Mnie bardziej ciekawiło, czy po którymś z "respawnów" udało mu się poderwać Emily Blunt dzięki opracowaniu "idealnej bajery" :-D
Nie wiem jak w filmie, ale w książce Cage restartował się 160 razy zanim wyrwał się z pętli. W tej samej książce Rita kiedy była w pętli restartowała się 211 razy.
Trudno wywnioskować. Można policzyć jego śmierci, ale nie da rady w ten sposób odpowiedzieć na podstawie filmu ile razy zginął. Jako przykład podam moment gdy pierwszy raz uratował Ritę. Ile razy musiał próbować, aby tak dobrze mu poszło. Lub kiedy helikopterek dorwali to ile razy tam ginęli.
na podstawie filmu nie da się określić prawidłowej liczby: patrz np: scena rozmowy i bandażowania ramienia, kiedy pada stwierdzenie w stylu "za każdym razem jak wsiadasz do helikoptera to giniesz" - w filmie pokazane jest ta sceneria tylko raz. Do tego pewnie Cruise pare razy sam tam przychodził do helikoptera, żeby pokonać te ukryte ufo w ziemii.