PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=577622}

Na skraju jutra

Edge of Tomorrow
2014
7,4 182 tys. ocen
7,4 10 1 181973
7,0 53 krytyków
Na skraju jutra
powrót do forum filmu Na skraju jutra

Tom Cruise to wizytówka filmów spod tematyki scjentologii."Oblivion" średniej oceny film. Ten też będzie taki sam. Obcy najeźdźca z kosmosu morduje ludzi i opanowuje ziemie. Tylko garstka wybrańców staje do walki i na końcu go pokonuje. NIC NOWEGO!!! Rzygać się chce z tego już. Jak byłem mały to mnie pociągały efekty a fabuła tak średnio a teraz jest wręcz odwrotnie. PAPKA AMERYKAŃSKA już na mnie nie działa najwidoczniej. Szkoda. W Top Gun II pewnie będą ścigać myśliwcami spodek kosmitów a w nowym MI5, Ethan Hunt będzie ściągał się po linie w Statku obcych aby zdobyć ich tajną broń.hie hie... Obejrzę ale tylko z ciekawości lub z nudów. Poza tym tandeta i miernota.

ocenił(a) film na 6
Baza26

Bez przesady z tą scjentologią. Dajcie że już temu człowiekowi spokój, czepianie się o jedno i to samo jest irytujące, zamiast gadać o grze aktorskiej gadają o religii, a niby tolerancja w Polsce jest. Nic nowego ? A to że wiecznie robią remake'i to niby nie przeszkadza ? Batman, Superman, Spider man, o Carrie już nie wspomnę (trzeci raz to samo, czy oni są aż tak leniwi, że nie potrafią coś wymyślić?!) wszystko robią od nowa, a powtórka z tematyki egzoszkieletów to tylko biedronka w trawie w porównaniu z filmowymi powtórkami. To takie ogólne odczucie...
Co do twojej wypowiedzi... W filmach sci-fi przede wszystkim chodzi o efekty, więc nie wiem co chcesz jeszcze. MI5 będzie takie jak reszta, Tom to dobry aktor do ról bohaterów filmów sensacyjnych, a Christopher McQuarrie przede wszystkim robił filmy sensacyjne, naprawdę głupota by była gdyby dodali tam spodek kosmiczny xd

Baza26

Fakt trochę powtarzalne, ale lubię SF więc i tak obejrzę. Cześć mi podobnych również.