Film wizualnie świetny, ale fabuła i pomysł na film szybko drażni, nie wciąga zupełnie a raczej nudzi i irytuje. Nie obejrzałem do końca, chociaż lubię tego typu filmy i mam dużą dozę tolerancji ;D
Kompletnie Cię nie rozumiem. Film to czysta akcja, od początku do końca. Taki był zamysł. Nikt nie próbował tu na siłę wciskać jakichś niepotrzebnych mądrości, czy przemyśleń. Ja cały film dobrze się bawiłem.
Wiesz, ja nie oczekiwałem mądrości i przemyśleń tylko właśnie dobrej zabawy i kina rozrywkowego-jednak tego nie dostałem bo pomysł szybko zaczął mnie męczyć... Mimo to dałem "5" ;P
Nadal nie rozumiem. Co konkretnie nie podoba Ci się w pomyśle na film? Pętla czasu? Wojna z obcymi? Bo moim zdaniem jeden z ciekawszych filmów w tematyce pętli czasowej, i obraz obcego całkiem całkiem.
Ale jesteś dociekliwy ;P Wojna z obcymi bardzo fajnie zrobiona - jednocześnie nic tam jednak nowego nie wniesiono [ale nie o to chodzi]. Ta pętla czasu najpierw mnie zaskoczyła, potem faktycznie zdecydowała o mojej opinii - sam pomysł teoretycznie mógłby być dobry.. ale w tym przypadku jakoś mi nie pasował. Fabuła od początku według mnie była mało wciągająca a efekt ciągłych powrotów do początku przez pierwsze 60 minut filmu jeszcze ten efekt pogłębiły.
Oczywiście to subiektywna opinia i prawdopodobnie w/w argumenty dla innych mogą decydować o wystawianiu tych "7-10", ale nie u mnie ;]