Pytanie oczywiście dla tych którzy byli w kinie, bo nie wiem czy warto wydawać więcej pieniędzy aby
iść na 3D
Bylem dzisiaj w IMAXie, ten film ma taki sam efekt 3D jak zrobiony przez telewizor auto 3D z obrazu 2D. innymi slowy, dobre klasyczne 2D. Ale dodam iz nie jestem fanem produkcji 3D, glownie z powodu iz kina sa marnie do takich projekcji przystosowane. Efekt 3D jest o niebo lepszy na duzym TV. Sam film musi byc zrobiony pod 3D, zwiastuny przed filmem, jakis wysp tropikalnych byly super, odliczanie do filmu, wow... ale potem sam film przez ponad polowe wydawalo mi sie iz ogladam film 2D, dlatego wydaje mi sie iz to 3D w Edge of tomorrow bylo dodane na sile
dokładnie, film nie był zrobiony pod 3D tak jak chociażby w przypadku filmu pt. "Avatar"
Mam podobne odczucia. 3D najwięcej widać w napisach końcowych, a zwłaszcza gdy jest taki szpanerski fragmencik z przekrojowo pokazanym ładowaniem amunicji. Cała reszta w 2D powinna wyglądać równie atrakcyjnie, a i kilka scen powinno zyskać na ostrości.
Właśnie wracam z kina, byłem na 3d - oglądało się bardzo dobrze. Film typowo sf z akcją - dlatego sądzę, że 3d to dobry wybór.Swoją drogą Cruise podobał mi się w Niepamięci, ale tu wskoczył na jeszcze wyższy szczebel - polecam film
Jak film nie ma w tytule słowa "Avatar" (ewentualnie "Grawitacja") to polecam zawsze wybierać seans 2D. Tylko w jednej scenie w "Na skraju jutra" dało się zauważyć efekty 3D, a oprócz tego można było zdjąć okulary i oglądać bez nich. Serio, gdyby nie rozmazane napisy to nie widziałbym większej różnicy. 3D w filmach nie kręconych od początku do końca specjalnymi kamerami to porażka i wyciąganie kasy od ludzi. Lepiej sobie te kilka rzeczy zaoszczędzić na jakiś napój przemycony w plecaku, niż wydawać na coś, czego w tym filmie nie ma.
zdecydowanie na 2d, my z mężem byliśmy w IMAXIE na 3d i żałujemy, że nie wybraliśmy 2D, ponieważ ze względu na częste dynamiczne i szybkie akcje w filmie po prostu obraz się rozmazywał co powodowało irytacje. Film gorąco polecam ale w 2D. pozdrawiam :)
Idealna odpowiedź. Idź na 2D ja poszedłem na 3D tylko i ze względu na fakt iż chciałem obejrzeć film na wielkim ekranie, na największej IMAX sali.
Tak czy inaczej film kapitalny, ziszczenie idealnego blockbustera który jest czymś więcej niż rozrywką.
Ja byłem na 2D i nie żałuję. Wizualnie dopracowany. Dobry koncept przeciwników żołnierzy.