PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=577622}

Na skraju jutra

Edge of Tomorrow
2014
7,4 182 tys. ocen
7,4 10 1 181987
7,0 53 krytyków
Na skraju jutra
powrót do forum filmu Na skraju jutra

Nie rozumiem zakończenia. Cage zabija Omegę i umiera ale następnego dnia wszystko się powtarza.
Cage zmienił się w Omegę???

Tak poza tym pomysł fajny, kosmitów nigdy dość :).

ocenił(a) film na 8
solwinka

Granaty wewnątrz Omegi rozrywając ją na kawałki sprawiają, że tak samo jak w przypadku Alfy na początku Cage zostaje "nasączony" krwią zabitego kosmity. W wyniku tego ponownie cofa się w czasie (tym razem dzień wcześniej, bo i przeciwnik mocniejszy), jednocześnie śmierć Omego zamyka ostatecznie pętlę czasową co podsumowane jest doniesieniami w tv.
Można się spierać, że nie powinien się przenieść, bo skoro Omega nie żyje, to i moc cofania się w czasie nie działa, ale wtedy trzeba by uczepić się innych szczegółów dotyczących podróży w czasie, bo same w sobie powodują wiele paradoksów.
Jak dla mnie to całkiem zmyślny sposób, żeby subtelnie zamknąć wątek romantyczny między głównymi postaciami.
Mam nadzieję, że trochę rozjaśniłem tą zagwostkę :)

Arkadius9_2

Czyli cofnął się w czasie z powodu tej krwi Omegi ale jednocześnie w tej nowej przeszłości nie ma kosmitów bo wcześniej ich zlikwidował. Tak to zrozumiałam. Dziękuję za odpowiedź i pomoc w rozwikłaniu tego problemu :).

Arkadius9_2

Ujmując to nieco zwięźlej - zakończenie z dupy, aby tylko był happy end.