PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=577622}

Na skraju jutra

Edge of Tomorrow
2014
7,4 182 tys. ocen
7,4 10 1 182323
7,0 55 krytyków
Na skraju jutra
powrót do forum filmu Na skraju jutra
arthas74

Ależ oglądanie filmów nie jest obowiązkowe...

Gafal

oczywiście że nie ale w ostatnich latach kino strasznie poszło w s-f które jakby było mało jest jeszcze na co najmniej średnim poziomie.

arthas74

I tu akurat muszę się z Tobą zgodzić :) , wczoraj byliśmy na tym filmie i... cóż, spodziewałem się więcej sądząc po zwiastunie. Przypomina mi się inny film, w którym non-stop powtarza się ta sama scena (nie pamiętam niestety tytułu) zamachu na prezydenta USA na terytorium bodajże Hiszpanii. Scenariusz "Na skraju jutra" faktycznie mało oryginalny i jak na widowisko też kiepściutko (co nas podkusiło żeby wykupić bilety na seans 3D? Strata pieniędzy.).

ocenił(a) film na 7
Gafal

Szkoda, że nie pamiętasz tytułu.
Ja nie spodziewałem się wiele i jestem zadowolony. Motyw pętli czasowej oklepany ale mi się spodobał.

ocenił(a) film na 7
Martin von Carstein

http://www.filmweb.pl/8.Czesci.Prawdy

Gafal

no właśnie co was pokusiło???
oglądać 3d z napisami....

Gafal

dzięki, teraz wiem ze miałem racje;)

ocenił(a) film na 9
arthas74

No to ten film jest akurat bardzo udany i dostarcza niesamowitej rozrywki i wizualnie i fabularnie i sposobem prezentowania historii :)

ocenił(a) film na 6
kolan_q

Jeśli się podobał, to polecam książkę, na podstawie której powstał film. Mimo podobieństwa schematów fabularnie różnią się dość mocno. Dla szukających - "All you need is kill"

arthas74

To imo troche tak jakby twierdzic, ze muzyka poszla w Justina Biebera, a literatura w Bridget Jones. Oferta w kazdej tej dziedzinie jest roznorodna, z tym ze czysta rozrywka jest najbardziej reklamowana, no ale przeciez nie musimy sie tym kierowac w wyborze.

e_wok

o właśnie dla przykładu teatr roma w czerwcu organizuje występ 10-letnich "małych artystów"
jak ktoś nie lubi s-f to ma wybór

e_wok

no nie do końca, muzyka czy książki są bardziej zróżnicowane a film niestety poszedł troche za bardzo w s-f, zauważ że pełno znanych aktorów wystepuje aktualnie w średnich produkcjach tego gatunku. Duza kasa? na pewno, dobry film? nie zawsze...