PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=577622}

Na skraju jutra

Edge of Tomorrow
2014
7,4 182 tys. ocen
7,4 10 1 181987
7,0 53 krytyków
Na skraju jutra
powrót do forum filmu Na skraju jutra

mega

ocenił(a) film na 10

co tu dużo pisać, ten film TRZEBA obejrzeć!

ocenił(a) film na 7
etnies15

Film był dobry.
Miał ciekawą fabułę -zabawa z czasem jest bardzo trudnym tematem z którym scenarzyści dali radę.
Oczywiście jest wiele wersji co do koncepcji zakończenia i aż uwierzyć nie mogę jak userzy naszego portalu tak mogą nad interpretować to co się wydarzyło w filmie.
Wracając do filmu - czytając komentarze i opinie to wychodziłoby, że film jest wielkim BOOM od czasu Matrixa.
I szczerze powiedziawszy nie wierzyłem, że ten akurat film będzie majstersztykiem w sci-fi. Szczególnie, że Cruise nie jest wśród kinomanów pupilem (patrz scjentologia).
Według mnie film jest niestety tylko dobry, a liczyłem na więcej. Wszystko przez właśnie takie komentarze i oceny jak Twoje :) Bez urazy.
Największym szkopułem były te mechaniczne szkielety. Przecież jak żołnierze chodzili w nim to wyglądało bardzo nieporadnie. Wydawałoby się, że przy normalnym chodzie ich spowalniało do granic możliwości. Do tego wizualnie wyglądali jak garbate roboty :)
Aż dziw, że nigdzie nie spotkałem się z tą wadą w komentarzach.
O plusach filmu nie będę się wypowiadał, bo jest ich na tym forum multum.

Ode mnie 7, bo film nie wnosi nic nowego.

Jak ktoś lubi filmy o resecie/cofaniu się w czasie to polecam Kod nieśmiertelności z Jake'em Gyllenhaalem
http://www.filmweb.pl/film/Kod+nie%C5%9Bmiertelno%C5%9Bci-2011-418967