recenzenci i fani zachwyceni. aż się zastanawiam czy nie pójść.
Czytałem, że może śmiało walczyć o miano kultowego, że jest to film pokroju drugiego Aliena czy Terminatora.
Z tym zachwytem recenzentów to bym nie przesadzał. Na metacritic ma tylko 64%, więc jest to tak średnio dobry wynik.
Na Rottenie każdy lepszy film ma większą średnią. To wynika z tego, że tam bierze się pod uwage tylko dwie opcje - pozytywna recenzja lub negatywna, a na metacrittic uwzględnia się tez średnie oceny. Działa to też odwtonie w przypadku słabych filmów. Na przykład na rotten coś będzie miało poniżej 30% to na metacrittic ma szanse mieć wyżej (ze względu właśnie na te średnie oceny)
Idź. Tylko jak będzie opcja 2D to może być lepiej bo niestety przy 3D był niefajny ghosting.
Z tym kultowym to oczywiście przesada, ale bawiłem się chyba lepiej niż na X-Menach nowych. Zdecydowanie najlepszy seans 2014 póki co. A może i najlepszy 2013-2014. Plus jak film zarobi swoje to może ciołki dystrybutorzy będą chętniej puszać takie rzeczy w naszych kinach, że o produkcji SFów przez Hollywood nie wspomnę.
film jest wtórny - to wszystko już gdzieś było. Ale za to wykonanie, scenariusz, Tom Cruise i absolutnie cała otoczka - rewelacyjne! Wyszedłem z kina zachwycony, po dwóch godzinach świetnej zabawy. To tak, jakby wyciągnąc najlepsze cechy takich filmów jak: Matrix, Dzień Świstaka, czy Terminator, połączyć to z pomysłami z gier video jak Crysis i zestawić wszystko w wysokobudżetową oprawę opartą na rzetelnie przygotowanym scenariuszu. Po prostu dla fanów s-f pozycja obowiązkowa. I zgadzam się z opinią że to może byc film kultowy. Nie wieje w nim nudą mimo, że częśc akcji powtarza się z racji scenariusza. Nawet bogate trailery nie psuja zabawy. W tym filmie tyle się dzieje, że człowiek nie ma nawet czasu by się przez chwile nudzić. Jak nie akcja, to świetny humor sytuacyjny. Nawet jeśli nie wyjdzie sz kina równie zachwycony co ja, to na pewno nie będziesz miał poczucia zmarnowanego czasu i pieniędzy. O tym filmie prędko nie zapomnimy!