PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=788599}
7,3 38 tys. ocen
7,3 10 1 37621
1,4 13 krytyków
Na układy nie ma rady
powrót do forum filmu Na układy nie ma rady

"Jacyś dziwni ludzie mnie tu dzisiaj odwiedzają, Lionel Messi, Anal Ogórek", albo "mówiłeś, że był bezwypadkowy - stłuczka to nie wypadek, a nie mówiłem, że był bezstłuczkowy", albo "odbierasz telefon jak gangster osiedlowy" itp... naprawdę polewkę mam za każdym razem jak oglądam. Fajny filmik, jajca są

kokobambo

Mnie się podobało, jak temu młodemu kolesiowi, co przyszedł po pracę Malecki kazał mówić "własnymi słowami". Albo jak się Pazerny z Omylakiem kłócili i teksty o tym kombajnie, że jest za cienki na bizona. Dobre też były te tłumaczenia o Alzheimerze - to było chyba najbardziej trafione patrząc na to jak się Obajtek tłumaczy. No i podrywanie sekretarki przez Milowicza - jak się ziemią Nilu posmarował hehe
Muszę obejrzeć jeszcze raz to pewnie się jeszcze coś wychwyci, bo akcji szybkiej nie ma więc teksty to największy atut filmu. Pozdrowionka

tipro03

Nic dodać, nic ująć

Perbees

Dzięki! Odpisałem Ci już pod innym postem

tipro03

Panowie, lepiej zaapelujmy do twórców o zrobienie serialu o takiej tematyce! Przypominacie sobie podobny? Bo ja nie, no może Ucho prezesa, ale to jednak forma kabaretowa. Zobaczcie, że tam gra wielu nowych aktorów, albo takich, którzy rzadko pojawiają się na ekranie. Tutaj mieliby pole do popisu, a rzeczywistość dawałaby twórcom tyle materiału do pokazania, ze serial mógłby ilością odcinków przebić niejednego tasiemca:) Ja chętnie zobaczyłbym dalsze losy Pazernego i Omylaka, bo teksty mieli świetne i fajna była akcja między nimi. Do tego jeszcze ciąg dalszy perypetii głównego bohatera i chętnej na kasę żony, naprawdę, obejrzałbym takie serial dużo chętniej niż jakiegoś rolnika szukającego żony, lombard, jakąś farmę czy inną "wyspę miłości"

Bekomac

Ta cała farma to porażka. Ale panowie, takie to czasy niestety, o intelektualną rozrywkę coraz trudniej i lepiej już raczej nie będzie

Jokopij

Kolego, najgorsze, że jak skończy się ta farma, to wymyślą podobnie debilny format. Najważniejsze, żeby były wydziarane, pyskate, puste laski, kontrowersja i „intelektualne” rozmowy.
I najgorsze, że to nie tylko w Polsce, ale i na całym świecie tak wygląda. Widziałem kiedyś jakiś amerykański program, jak ludzie sobie wzajemne pretensje wyrzucali. Jezu, same jakieś wściekłe grubasy, cały czas tylko chamskie wulgaryzmy, „trash talk” non stop, prawie się bili na wizji. I takie bzdety mają widownię! Tyle, że w stanach jest grubo ponad 300 milionów ludzie, więc nawet jak tylko mały procent to badziewie ogląda to i tak widownia spora. Ale u nas ludzi prawie 10 razy mniej, a widownia i tak jest. I co najgorsze, ni zanosi się, żeby było lepiej. Na szczęście zawsze można przełączyć kanał, tyle, że teraz na prawie każdym można znaleźć coś podobnego, ewentualnie polityczną propagandę.

Bekomac

Nic nie poradzisz. Ogłupione społeczeństwo nie ma już specjalnych wymagań i wystarczy byle co, żeby oglądali. Ja tam telewizję już coraz rzadziej oglądam

Jokopij

Ja najczęściej oglądam stare filmy. Współczesna papka coraz gorsza, a do tego wszystko na jedno kopyto

Bekomac

I ja tu się zgadzam. Więcej CGI niż fabuły w tych nowych filmach

tipro03

sorry, że wciskam się w dyskusję, ale znowu muszę podbić pozytywne posty bo ten wariat o nickach - antypit/protip/retboor, mmhunter, orlagura etc który siedzi na forum tego filmu CODZIENNIE od 6 lat podbił posty negatywne tutaj i na forum Kac Wawy

jak ktoś nie wierzy to może sprawdzić) Ten koleś dostał obsesji na punkcie scenarzysty tego filmu i siedzi tu od 6 lat codziennie, a na forum Kaca od lat... 11!!!!!!

Jak ktoś wątpi, to proszę dodać komentarz pod jakimkolwiek pozytywnym wpisem i poczekać ok 15 min - godziny - tenże wariat od razu podbije jakiś wpis negatywny z któregoś z wymienionych przeze mnie powyżej nicków - i tak od 6 lat tutaj, od 11 na forum Kaca...

Ktoś jeszcze wątpi, że koleś jest poj...?

Bslagura

I znowu podbijam post bo o jakiś wariat o nickach - orlagura/antypit/protip/retboor podbił posty negatywne tutaj i na forum Kac Wawy (jak ktoś nie wierzy to może sprawdzić)

Bslagura

I znowu podbijam post bo o jakiś wariat o nickach - orlagura/antypit/protip/retboor podbił posty negatywne tutaj i na forum Kac Wawy (jak ktoś nie wierzy to może sprawdzić) - a dlaczego? Bo ktoś dzisiaj napisał coś pod pozytywnym tematem, a czujny retboor/antypit/orlagura od razu zareagował - czyli niezbity dowód na to, że ten bidny chory psychicznie koleś siedzi tu i czuwa 24/h!!1
niezłe jaja co?.

Bslagura

I znowu podbijam post bo o jakiś wariat o nickach - orlagura/antypit/protip/retboor podbił posty negatywne tutaj i na forum Kac Wawy (jak ktoś nie wierzy to może sprawdzić) - a dlaczego? Bo ktoś dzisiaj napisał coś pod pozytywnym tematem, a czujny retboor/antypit/orlagura od razu zareagował - czyli niezbity dowód na to, że ten bidny chory psychicznie koleś siedzi tu i czuwa 24/h!!1
niezłe jaja co?.

Bslagura

I znowu

Bslagura

i znowu

Bslagura

i znowu

Bslagura

i znowu

Bslagura

i znowu

Bekomac

Ja bym poparł tę propozycję!

Perbees

tak

Bslagura

znowu podbijam post bo o jakiś wariat o nickach - antypit/protip/retboor podbił posty negatywne tutaj i na forum Kac Wawy (jak ktoś nie wierzy to może sprawdzić

tipro03

Popieram

Bslagura

Komentuję pozytywne posty na tym forum, bo jakiś wariat o nickach - antypit/protip/retboor codziennie od rana komentuje tylko negatywne. Trzeba hamować trolla

Bslagura

I znowu podbijam post bo o jakiś wariat o nickach - antypit/protip/retboor podbił posty negatywne tutaj i na forum Kac Wawy (jak ktoś nie wierzy to może sprawdzić)

Bslagura

I znowu...

Bslagura

I znowu podbijam post bo o jakiś wariat o nickach - antypit/protip/retboor podbił posty negatywne tutaj i na forum Kac Wawy (jak ktoś nie wierzy to może sprawdzić)

Bslagura

I znowu...

Bslagura

Bslagura

I znowu podbijam post bo o jakiś wariat o nickach - orlagura/antypit/protip/retboor podbił posty negatywne tutaj i na forum Kac Wawy (jak ktoś nie wierzy to może sprawdzić)

Bslagura

Bslagura

znowu podbijam post bo o jakiś wariat o nickach - antypit/protip/retboor podbił posty negatywne tutaj i na forum Kac Wawy (jak ktoś nie wierzy to może sprawdzić)

Bslagura

Bslagura

Bslagura

Bslagura

I znowu

Bslagura

Bslagura

Bslagura

I znowu...

Bslagura

Bslagura

i znowu

Bslagura

I znowu

kokobambo

Ja też! Serial powinni z tego zrobić w tej samej konwencji!

Bekomac

Tarzam się ze śmiechu z całej tej powyższej, fejkowej konwersacji :D

bart_34

Piszesz o tej pod negatywnymi komentarzami, którą uskutecznia ten antypit, protip i retboor?
Ja też tarzam się ze śmiechu, bo koleś siedzi tu każdego dnia i komentuje tylko negatywne posty
Czasem też używa jakiś profili które założył np 17 lat temu i które przez ten czas mało co oceniały, ledwo tam ok 200 filmów przez te 17 lat.... To musi być jakiś zawodowy troll, bo widać, że tych multikont ma setki
Wielu ludzi o tym pisze na tym forum. Nie chciałem w to wierzyć, ale sprawdziłem i rzeczywiście, jest to reguła, bo większość tych co hejtują to właśnie takie dziwne konta, co mało co oceniają, a tutaj bardzo się "przypadkiem" udzielają
Domyślasz się może co tych kolesiem powoduje? Bo przyznasz, ze to dziwna sprawa i raczej niespotykana na innych forach

Bekomac

Jestem przekonany, że ten stek wymysłów jest zainicjowany przez samego scenarzystę. Wzmianki o tym są w innych wątkach. Sporo wyjaśnia on sam tutaj: https://youtu.be/rqJRXTYfIK0 Trzeba na to patrzeć przez palce co on mówi. Ci jego "przyjaciele z radia" to zdaje się, że tylko i wyłącznie sam on. Poza tym pan ten jest przekonany, że stworzył arcydzieło, co tylko świadczy o tym jak bardzo jest oderwany od rzeczywistości.

bart_34

Człowieku, czy ty jesteś jakiś nienormalny?
Ty masz jakąś paranoję na punkcie tego scenarzysty?
To się tu widzę niektórym bardzo udziela bo pier....cie na okrągło o jakichś tajemniczych fejkach tego gościa, tylko jakoś nikt nie potrafi wyjaśnić, na jakiej podstawie te wnioski i które to te niby fejki- jedyny twój / wasz dowód to to, że różni ludzie piszą o filmie pozytywie i normalnie dyskutują!
Tak, jakby nikomu ten film nie miał prawa się podobać, bo ty tak byś chciał! A kto ty jesteś?
Jedyne fejki jakie tu widzę to te podobne do twoich
A jak już tak dokładnie oglądasz vlogi tego scenarzysty to wskaż mi ten moment, w którym on mówi, że stworzył jakieś arcydzieło! Która to minuta, bo nie usłyszałem, a 2 razy obejrzałem.
Facet "wyjaśnił" tylko jakiegoś dzbanka co nie dość, że nie załapał o czym jest film to jeszcze manipulował faktami dotyczącymi tego forum,
A, i potem w tym filmiku pośmiał się jeszcze, ze "oszukał" oszusta, który chciał zmanipulować ocenę i posty na tym forum stawiając "jedynki" i lajkując negatywne posty, tylko mu się nie udało, bo się pan scenarzysta w końcu wk... i wynajął ludzi, którzy temu oszustowi przeszkodzili.
To tyle, to wyniosłem z filmiku do którego podałeś link.
A ty masz jeszcze jakieś inne spostrzeżenia?
Ale to chyba ty jesteś tym gościem, o którym on mówił? Tak? To ty hejtujesz ten film? Hm, to by wyjaśniało twoje zachowanie na tym forum

Bekomac

Serdeczności panie Piotrze :)

bart_34

biedny jesteś nieszczęsny człowieku... tak trzymaj

bart_34

jako micha1 też witałeś pana Piotra pod innym postem? Jezu... człowieku... bo nie wierzę, żeby aż tylu chorych psychicznie zwariowało na punkcie tego scenarzysty

Bslagura