PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34878}

Naciągacze

Matchstick Men
2003
7,2 51 tys. ocen
7,2 10 1 51420
7,0 21 krytyków
Naciągacze
powrót do forum filmu Naciągacze

Czy Angela zabiła biznesmena? podstawienie agenci mówili "szkoda ze chuck nie mial tyle szczescia", "lezal przed panskim domem"
fakt faktem współpracowali z Frankiem, ale nie został on pokazany juz po tym postrzale..

Ci pseudo fbi (2 agentow ze szpitala) to znajomi Franka?

Dlaczego tak naprewde frank zdradził roja?

Z kim jest w ciąży była Roja? przecież Rojo w scenie spotkania z byłą odwiedził ją po bardzo długim czasie (14lat?)

Angela tak na prawdę nie była córką Roja? Dlaczego na końcu powiedziała do niego "Do zobaczenia tato" ?

Skąd ma taki brzuch była Roja w ost. scenie? przecież musiała by zajść w ciąże jakieś 3msc przed ta scena?..

ocenił(a) film na 8
phantom666

1. Angela nie zabiła nikogo, bo to przekręt. Oszukali go w jakiś niedopowiedziany sposób (być może w książce było, nie czytałem). Nie pokazywali biznesmena, bo nie było potrzeby. Przecież 'nie żył', a po postrzale uderzył Roy'a w tył głowy (niepokazany, ale 99% że to On)
2. 2 agenci FBI byli wynajęci na takiej samej zasadzie co Angela i psychiatra.
3. Dla pieniędzy? Przecież sam się do tego przyznał w liście.
4. Była Roy'a nie jest w ciąży, w ciąży z Nim jest ekspedientka ze sklepu. Są nieco podobne, ale serio nie zauważyłeś? : )))
5. Nie, Angela nie była córką Roy'a. On nigdy nie miał córki, ani dziecka. Tak twierdzi była żona. To 'do zobaczenia tato' miało chyba w jakiś sposób podkreślić przywiązanie do tamtych czasów. Przecież chwilę wcześniej mówiła coś w stylu 'miło razem spędzaliśmy czas'. Pewnie miło wspomina czasy kiedy 'była jego córką'. :)

DamashiT

#1 To nie on go uderzył, sprawdzałem ujęcie z 20 razy i widać było u jednego zarost a u drugiego nie

ocenił(a) film na 8
phantom666

http://imageshack.us/photo/my-images/692/62799205.png/

najlepsze ujęcie jakie udało mi się złapać. podtrzymuję swoje zdanie, ale może każdy widzi co chce. to i tak nieistotne, przynajmniej nie wydaję mi się. :)

ocenił(a) film na 8
phantom666

Czy ty w ogóle obejrzałeś ten film? Zastanawia mnie jaki sens ma oglądanie filmu skoro się go kompletnie nie rozumie O.o

ocenił(a) film na 8
Pro100wnik

To jeszcze mały problem kiedy filmu się nie rozumie, zdarza się. Zdecydowanie gorzej jest kiedy się filmu nie rozumie i nie zdając sobie sprawy z tego niezrozumienia wystawia się oceny 1-2 "bo film był beznadziejny". Nie mówię, że w przypadku autora wątku tak jest, ale takich przypadków na FW jest niesłychanie wiele.