PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34878}

Naciągacze

Matchstick Men
2003
7,2 51 tys. ocen
7,2 10 1 51455
7,0 21 krytyków
Naciągacze
powrót do forum filmu Naciągacze

O co chodziło z tą sprzedawczynią w sklepie, kim ona była dokładnie? Gdzie podziała się córka i ten
wspólnik gdy prawie na koncu filmu odjechali a Roy dał jej hasło do skrytki?

ocenił(a) film na 7
CatWoman13

Sprzedawczyni w sklepie była zwykłą kobietą, której podobał się Roy a ona podobała się Royowi. Po wszystkim zarwał do niej i jak widać się udało :D
Od początku do końca wszystko było ustawione. Cała akcja z oszukaniem Frechetta była ustawiona po to aby Frank mógł oszukać Roya i zgarnąć jego kasę. Nawet jego psychiatra (którego zresztą załatwił Frank...), domniemana córka (którą załatwił psychiatra) byli w części planu. Frank mimo wszystko miał szacunek do Roya. W filmie był tekst typu: "zawsze powtarzałeś, że jeśli będę miał swoją szansę to mam ją wykorzystać. I zrobiłem to." Chodzi tu o to, że Frank dostrzegł swoją szansę na ogromny hajs i ją wykorzystał obrabiając Roya. Taka branża, ich przyjaźń w tym biznesie nie miała znaczenia.

LurpakButter

Mhm, czyli Angela to jednak nie była córka Roya?

ocenił(a) film na 7
CatWoman13

Tak, nie byla jego corka.

ocenił(a) film na 7
CatWoman13

Tak jest, Roy nie miał córki bowiem jego żona/narzeczona/dziewczyna poroniła czternaście lat temu.

LurpakButter

dzięki za wytłumaczenie, zwiększyłam ocenę z 7 na 8 :)

ocenił(a) film na 7
CatWoman13

Nie ma sprawy, film dla niektórych nie jasny a żeby prawidłowo go sobie ocenić należy go ogarnąć :)

ocenił(a) film na 8
LurpakButter

Chyba obejrzeć.Moim zdaniem jasno wyjaśnione było a koleżanka chyba nie oglądała skoro pyta o te rzeczy