Co właściwie stało się z Frankiem i tym doktorem?? Jeśli dobrze rozumuje to oboje razem z Angelą byli w zmowie i obrobili Roya. Ale nie rozumiem kilku kwestii:
Po pierwsze - Czy to ten psychiatra walnął wtedy Roya w jego domu?
Po drugie - czy ci dwaj detektywi to byli też na niby, żeby tylko wyciągnąć od Roya numer konta?
Po trzecie - kim była ta babka ze sklepu i czy ona i ta babka na końcu to nie była ta sama osoba? z kim na końcu Roy miał dziecko? Czy to może była żona Roya?
Będe wdzięczna za odpowiedzi
hmm jestes blondi czy jak ??:D
1 tego niewiem ale chyba nikt nie wie
2 tak !!
3 babka ze sklepu byla ... babka ze sklepu i tak to ona byla na koncu a roy mial dziecko i z jedna (ale poronila wiec nie wiem czy mozna liczyc) i z druga
kurde. ja też nie bardzo szczerze mówiąc skumałem całą końcówkę :D Ta kobieta na końcu to zdaje mi się że kasjerka ze sklepu bo sekundę wcześniej zakupy robił i był murzyn przy kasie. Ale ta jego była żona też baardzo podobna. I czy ta dziewczyna to była rzeczywiście jego córka czy oszutka?? Bo nie pojmuję tego :/ Byłbym wdzięczny za odpowiedź :D
1) nie wiem kto walna Roya w jego domu :P
2)nad tym właśnie też się zastanawiałam... i doszłam do tego ze tak.. oni musieli byc podstawieni.. inaczej przeciez by go zgarneli (wspominali tam cos o tym ze od jakiegos czasu go obserwowali i jego wspolnika... czyli wiedzieli co robil).
3)Tak ta babka ze sklepu i ta na koncu z ktora ma dziecko to ta sama...
Pozdrawiam ;]
Heh, film bardzo ciekawy i strasznie mi się podobał =)
W samej końcówce Roy został perfidnie naciągnięty przez jego "córkę" i Franka, którzy byli w zmowie.
Tak naprawde Roy nigdy nie miał córki, jego żona poroniła, a cała ta intryga została stworzona dla obrobienia Roya :)
Końcówka świetna jak cały film, ofkorz 10/10 (Cage jak zwykle super zagrał, zdecydowanie najlepszy aktor jakiego mogłem zobaczyć na ekranie... mój idol).
1) Dokładnie nie wiem. Ale są dwie możliwości. Walnął go Frank, lub walnął go 'zabity koleś' pamiętajcie że ta śmierć również była sfingowana :)
2)Tak,oni byli podstawieni.
3) Tak, to ta sprzedawczyni :)
Rety czy wy z filmu tak mało wnioskujecie?
Frank obrabiał Roya od połowy filmu. Podstawieni byli wszyscy praktycznie. Psychiatra i ten biznesmen tez.
W domu w łeb walnął go ten biznesmen. Chyba nie mysleliscie że namówili 14-latke do zabicia jakiegoś gościa?? O Ślepych nabojach nie slyszliście?
Policjanci też podstawieni, chyba że myślisz że robią szpitale na dachu parkingów wielopiętrowych.
b.wojciaszek
Na następny raz oglądaj film uważniej, bo pewnie kompletnie nic z tego filmu nie załapałeś. Ona nie miała 14 lat - mówiła na końcu, że jest dorosła (toteż nie kłamała barmana na lotnisku xD).
A kasjerka podobna de facto do żony... Sam się na końcu brata pytałem o co chodzi :)
Co do drugiego pytania. To kase zwinęła z jego skrzynki w banku jego niby córka, bo przecież ją upoważnił. I na końcu nawet mówił, że ona nie obrabowała go, tylko sam jej dał kase:) Pozdro
Myślę ,że wszystko już wyjaśnił b.wojcieszek (i to dobrze), więc nie ma co się powtarzać.
Po pierwsze: nie było tego widać dokładnie ale można się domyślać że Roya walnał ten koleś do którego strzeliła Angela, ponieważ już tam on nie leżał.
Po drugie: na to wyglądało że tak. Cały ten szpitał był na niby ;)
Po trzecie: również wydawało mi się że są one do siebie podobne...hmm trudno mi jest odpowiedzieć na to pytanie, wydaje mi się jednak że ta na końcu to była żona Roya ale dziwne podobieństwo do tej ze sklepu i jeszcze to że Roy pod koniec kupował już u kogoś innego...hmm dziwna sprawa. Możliwe że scena kupowania u innej osoby miała pokazać wyleczenie się ze swoich dolegliwości (nie musi kupować ciągle u tego samego sprzedawcy (mógł to nie być objaw jego choroby, mogłem to źle zinterpretować)). Jednak one były do siebie bardzo podobne...dobra już nie kombinuje ;)
Pytanko do Tych co twierdzą że ta na końcu to ta ze sklepu :): Skąd wiecie ?
bO widać było ;D
poza tym nie wiem jak ta jego 1 zona wygladala a widzialam moment jak byl w sklepie i to była ona.
Ten biznesman, który "niby" dał się zastrzelic, prawdopodobnie był podstawiony. Dlaczego? W klubie go-go była jedna, trwająca chwilę scena. Owy biznesman WIDZIAŁ jak główny bohater zwraca kopertę z pieniędzmi (które niby miał wziąc za "coś tam") i mimo tego nie zrobił nic (ani się nie zabezpieczył w razie możliwego przekrętu, ani nie przerwał "transakcji").
jest późno i nie myślę trzeźwo:)
czyli jego żona, która poroniła i kasjerka, z którą jest na końcu to ta sama osoba?
wydaje mi się, że tak by było najlogiczniej, ale w scenie gdy Cage przychodzi po córkę do domu żony(wtedy dowiaduje się że poroniła) widziałem podobieństwo tych aktorek, ale nie powiedziałbym że to ta sama.
ktoś ma sprawdzone informacje?:D
Wystarczy spojrzeć na obsadę Kathy to była kasjerka w sklepie (bo o ile się nie mylę tak się mu przedstawiała), a Heather to była żona. One faktycznie trochę podobne są.
Ja myślę tak: Angela nie była jego córką, tylko była podstawiona przez Frank sama też mówiła, że miała nauczycieli (liczba mnoga więc nie tylko Roy :) ). Na końcu jego była żona mówi, że poroniła więc nie było żadnego dziecka. A na końcu filmu była kasjerka nie jego była żona ;)
A jeśli chodzi o detektywów, biznesmena i psychiatre wszyscy byli podłożeni :P
Ludzie przeciez to nie byl film z typu "Donnie Darko" gdzie trzeba po filmie sie gleboko zastanawiac o co chodzilo, tutaj macie wszystko "łopatologicznie" opisane. Jezeli jakims cudem ktos czego nie zrozumial to PRZECZYTAJCIE POST b.wojcieszek ON MA TAM WSZYSTKO DOBRZE OPISANE i gwarantuje ze nie musicie dalej zastanawiac sie czy np. Angela wkoncu byla jego corka (LOL)
1.Roy'a walnął jego wspólnik Frank, za co go przepraszał w liście, który zostawił mu w psie(tym z odkręcaną głową,tam gdzie trzymał kase i broń).
2.Wszyscy byli podstawieni.
3.Babka z kasy i żona to dwie różne osoby, na końcu Roy był z kasjerką.
Ja nie moge jak Wy ogladacie filmy, przeciez kasjerka byla na koncu filmu w ciazy z Roy'em i nie jest to byla zona Roy'a, a podobienstwo tych obu pan jest nikłe...
generalnie ja nic nie zkumała....ale mi nie tłumaczcie:P:P:PMoze dlatego ze grałąm w wormsy a moze poprostu jetsm ułomem:P:P:P:Ppozdrawaim w kazdym razie zrozumiała ze ona ta corka nie była.....ale co i jak chyba obejrze 2 raz
W skrócie to ci mogę wyjaśnić. Ta "córka" udawała, że jest jego córką i ten w ten cały spisek był zamieszany zarówno jego przyjaciel-wspólnik jak i ten gostek od walizki - również psychiatra, którego polecił Frank :) Także oszust idealny został zrobiony przez oszustów sprytniejszych :D
Wszyscy nadal się zastanawiają, czy na końcu filmu to była żona czy ta babka ze sklepu...
Chyba 2x obejrzę, bo też chcę się dowiedzieć...
Jak ktoś jeszcze zapyta czy ta była żona i kasjerka to ta sama osoba to chyba padne... Nie to nie jest ta sama osoba!!! To są dwie różne kobiety (to dla tych którzy nie mogą tego zrozumieć)
No właśnie. A w sklepie podszedł o innego kasjera z dwóch powodów:
- bo już nie miał tej choroby,
- bo kasjerka była z nim w ciąży (co później pokazano) i pewnie rzuciła pracę.
Kolejny temat w stylu "Próbowałam obejrzeć ten film ale byłam zajęta zastanawianiem się nad sensem życia i ominęło mnie kilka scen. Czy ktoś wyjaśni mi o co chodzi?"
Ludzie kapujcie trochę - dam wam wyczerpującą odp.:
1. Tak Angela to jego córka była i też udawała (zresztą świetnie)... Ale to on obrobił Roy'a, a nie oni obydwaj (z Angelą), bo jej nie dał niczego (było to na końcu filmu w sklepie z dywanami).
2. Tak byli na niby, w domu były ślepaki i wszyscy go kantowali... Nawet ten biznesmen cały czas udawał :)
3. Babka ze sklepu to nie była jego żona... I chyba na końcu (tak mi się wydaje) ma dziecko ze swoją byłą, bo nie szedł już do kasy, gdzie stała jego ulubienica - ja tak przynajmniej skojarzyłem...
Film fajny, aczkolwiek nie genialny (jak sądzą tu niektózy) - 7/10 i leci do ulubionych :D
Ale macie problemy,ta kasjerka i jego była żona to dwie inne osoby,na końcu filmu Cage już ma dziecko z tą kasjerką,nie miał nigdy córki bo jak poszedł do swojej byłej to ta mu powiedziała,że poroniła.Angela była podstawiona,tak samo jak doktorek i agenci.
Po tym filmie , a zwłaszcza końcówce miałam dokładnie takie same pytania.:):)Myslalam , że on z tą byłą ma dziecko, ale ta ze sklepu nie stala juz w kasie więc...to byłą ta kasjerka...ogólnie to trochę ten film dziwny był.PozDRo:)
ludzie...bez obrazy, ale czy wy w ogóle oglądaliście ten film?? Jak można było nie skumać...eh...Przepraszam nie mogłam się powstrzymać.
pozdrawiam i Szęśliwego Nowego:)
1)uderzył go ten ,,niby martwy"
2)podstawieni
3)to ta sama osoba - kasjerka (w ciąży)
Roy wcześniej nie miał dziecka bo jego (żona) poroniła
ręce opadają.. jak wy oglądacie te filmy? zakończenie jest jasne, proponuję obejrzeć raz jeszcze film/końcówkę, a nie zadawać takie głupie pytania :P bo po co niby oglądamy filmy? Rozumiem, iż są filmy, których zakończenie wprowadza wiele zamieszania, rozmyślań, domysłów, różnych zdań na temat fabuły, ale ten film na pewno do takowych się nie zalicza :)
ja wogole sie nie zastananawialem nad takimi pytaniami przeciez wszystko jest tak oczywiste i wyjasnione na koniec. Po waszych wypowiedzial jesio raz zobaczylem sobie kawalek gdzie jest kasjerka i ex zona rzeczywiscie sa podobne ale to nie blizniaczki i total widac na koniec ze sprzedawczyni to jest jego nowa zona/dziewczyna z ktora bedzie mial dziecko i tyle koniec zastanawiania sie nad filmem. Bardzo fajna fabula zaskakujacy koniec polacam wszystkim i tak jak wiekszosc uwazam ze w tym akurat filmie nie bylo nic zagadkowego ;] pozdrawiam
Szczerze mowiac to dowartosciowalem sie troche czytajac te komentarze, a myslalem ze to ja czasem nie potrafie ogarnac niektorych filmow :D
No ja tez.... jezu... ludzi chyba nie ogladaja film tylko go sluchaja...(dlatego jestem za napisami w TV)
Nie wiem jak wy ogladacie wszystko bylo wyjasnione na koncu. Trzeba byc tepakiem zeby nie zrozumiec.
1. Wtedy w domu uderzyla go jego byla zona z ktora poronil a nie ten psychiatra ani Frank.
2. Podstawieni byli wszyscy i go rolowali nawet jego byla zona. Angela nie byla jego biologiczna corka on byl tylko jej ojcem chrzestnym to byla jego chrzesnica. Jej matka byla ta kasjerka.
3. Kasjerka i byla zona to dwie inne osoby. On na koncu filmu jest z ta kasjerka i spodziewaja sie dziecka. Ta byla zona jest corka Angeli.