Naga broń 2 1/2: Kto obroni prezydenta?

The Naked Gun 2½: The Smell of Fear
1991
7,1 75 tys. ocen
7,1 10 1 74636
6,6 23 krytyków
Naga broń 2 1/2: Kto obroni prezydenta?
powrót do forum filmu Naga broń 2 1/2: Kto obroni prezydenta?

Jak Polacy mogą być tak głupi, żeby tak przetłumaczyć ten tytuł. Przecież do jasnej CHOLERY (KUR@#$A)...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
Crazy_Ivan

Chyba źle przetłumaczyli podtytuł. (tytuł tej części). Ale mniejsza o
to, taka jest już tendencja.
Np. film Nie czas na łzy w oryginale brzmi "boys don't cry" (chłopaki
nie płaczą - bodajże)
Ale to to mała strata, jeśli komuś to przeszkadza to niech te tytuły
mówi po angielsku albo jak tam chce. Film jest najważniejszy

ocenił(a) film na 7
Justencja

Zna ktoś francuski? Coś mi się zdaje, że podtytuł zapożyczyliśmy od francuzów, spojrzyjcie tylko na hasło o Nagiej Broni 2 1/2 na francuskiej wikipedii.

ocenił(a) film na 7
EchoesMaster

Jaki powienien być ten tytuł wg Was?

.

ocenił(a) film na 9
_MAX_

dosłownie:

Naga Broń 33 1/3: Zapach Strachu
Naga Broń 33 1/3: Swąd Strachu
Naga Broń 33 1/3: Zapach Przerażenia

zabawnie:

Naga Broń 33 1/3: Strasznie Śmierdzi
Naga Broń 33 1/3: Posłuchaj jak śmierdzi
Naga Broń 33 1/3: Straszny zapach

ocenił(a) film na 9
_MAX_

Naga Broń 33 1/3: Straszny Smród

ocenił(a) film na 9
_MAX_

Sorki :D:D:D ma być Naga Broń 2 i 1/2 :D moja pomyłka :D:D:D:D

ocenił(a) film na 7
Crazy_Ivan

Kurcze, dość radykalne tytuły - nie wiem czy polska publiczność nie byłaby takimi tytułami zniesmaczona :P

Myślę, że już sam L.Nielsen na plakacie zachęca do obejrzenia filmu, o ile ktoś lubi tego typu humor :)
A tytuł, cóż - jest jaki jest, nie jestem pewny czy z tymi "śmierdzącymi" dopiskami byłby więcej mówiący rodzimym odbiorcom.

ocenił(a) film na 9
_MAX_

No dobra... śmierdzący nie :)
Ale co jest złego w "Zapach strachu" ??
:)

użytkownik usunięty
Crazy_Ivan

to nie tylko w polsce tytuly sie strasznie roznia od oryginalow ALE NA CALYM SWIECIE, W KAZDYM KRAJU. zreszta nie wazna miejsza o to. tytul przeciez zly nie jest jaki macie problem???

ocenił(a) film na 9

Nie chodzi o to, że jest zły... jest bardzo zły. Jest zły bo jest DOSŁOWNY... jakby w filmie nie było powiedziane, że Drebin będzie bronił prezydenta. Wiesz, do połowy filmu zastanawiałem się, że być może to jest Minister Spraw Zagranicznych albo Minister Sportu, ale dzięki genialnemu tytułowi nie tylko już przed seansem wiedziałem, że to prezydent, odebrano mi smaczek to jeszcze zrobiono ze mnie debila.

Crazy_Ivan

Nie polacy przede wszystkim... Organizacja tłumacząca tytuły to banda niedorozwojów. Już każdy to dawno wiedział. To nie są polacy tylko jakieś żydki na wyższych stanowiskach. U nas zresztą rządzą żydki. Głosowałeś na nich to masz. Ja nie więc mam prawo narzekać. TY NIE!

ocenił(a) film na 9
skt84

Że hę? Po cholerę mieszasz w to politykę kmiotku?

Crazy_Ivan

Bo dzięki telewizji i policyce tworzą się takie dzieci neo jak ty. Nie kumają nic i już.

ocenił(a) film na 9
skt84

Czyli, że za złym przetłumaczeniem tego tytułu stoi żydomasoneria, która została wybrana przeze mnie i która powoduje, że polska spiralnym ruchem stacza się na dno przepaści finansowo moralnej?

Crazy_Ivan

Nie, miałem na myśli, że oni potrafią ciebie wykreować. To co piszesz i jaki jesteś to właśnie zawdzięczasz im. Twój post pierwszy najlepiej pokazuje, że przecież to jakiś niedorozwój tłumaczył do tego polak. Pewnie jest to jakiś urzędas który ma gdzieś twoje zdanie, tytuły będą tłumaczone tak jak ty nie chcesz a chodziło mi głównie o to, że na to będziesz się godził bo wierzysz w tv i tych ludzi którzy również tłumaczą tytuły ;-) No bo kto ich zwolni z pracy... TY? :D

ocenił(a) film na 9
skt84

Matko chłopie, jesteś za bardzo nawiedzony by z tobą dyskutować. Nara frajerze.

Crazy_Ivan

Zagięło więc posuwasz się do prostactwa dzieciaku. Nawzajem. Dorośnij i następnym razem stań w kolejce po mózg :D

ocenił(a) film na 9
skt84

Strzelasz chłopie banałami. Powtarzasz pewnie po nawiedzonym tatce poglądy, których sam nie wyrobiłeś. Śmieszny jesteś.

Crazy_Ivan

Zazwyczaj niedorozwojów śmieszą rzeczy których nie rozumieją. To jak dać małpie rewolwer ;)

ocenił(a) film na 7
skt84

Trolling is a art ;)

ocenił(a) film na 9
skt84

Ja zacząłem od tytułu, a ty od razu pojechałeś z teorią spiskową, że wszyscy są niedorozwojami :D hmmm, trolling is art (oczywiście Ty tu jesteś trollem) :D:D