PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30670}

Naga broń 33 1/3: Ostateczna zniewaga

Naked Gun 33 1/3: The Final Insult
1994
7,1 77 tys. ocen
7,1 10 1 76972
6,8 24 krytyków
Naga broń 33 1/3: Ostateczna zniewaga
powrót do forum filmu Naga broń 33 1/3: Ostateczna zniewaga

Ludzie to stado baranów nie którzy nawet nie oglądają i oceniają żeby mieć notę ten film jest dobry jest w nim wszystko co powinno być w komedii akcja i humor (mogą być jeszcze dupeczki ale to dla facetów) a wszystko jest w tym filmie za to dla mnie Forest Gump to nie jest komedia tylko dramat, jak można o Forest Gump powiedzieć dobra komedia przecież to nawet koło komedii nie stało jest wiele takich tytułów jak Forest ( bo jak komedia może byc dramatem a dramat komedią >???<) jakiś paradoks.
W komedii najważniejszy jest humor jeżeli podczas oglądania komedii chociaż raz się przysmucisz to komedia jest do du...py.
Ja uwielbiam Straszny Film, Nagą Broń, Depresję Dangsera itp. może w oczach nie których jestem nie normalny ale mi się wydaję że to oni nie mają poczucia humoru i bardzo im współczuję.
I jeszcze na koniec denerwuje mnie bardzo jak ktoś piszę o komedi że jest mało realistyczna albo głupia BO TO BARANIE JEST KOMEDIA (taki gatunek filmu DEBIE komedia nie ma być poważna tylko śmieszna i gupkowata REPEAT. BO TO JEST KOMEDIA BARANIE !!!

Jak ktoś zna tytuły dobrych komedii tego typu to będę wdzięczny za podanie, bo oceną nie można ufać !!!

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
killerek132

też nie rozumiem tłumaczenia ludzi że ta nie jest komedią bo jest głupia. Oto chodzi w komediach. Chcesz ambitne kino? To ogladaj coś innego a nie komedie! To ma bawić a im głupsze żarty tym lepsze

ocenił(a) film na 9
lukempire

DOBRZE wiedzieć że są ludzie którzy myślą tak jak ja :-)

ocenił(a) film na 8
killerek132

Zgadzam się.

ocenił(a) film na 6
killerek132

Nie zgadzam się, uważam, że każdy ma prawo, aby posiadać własną, zdrową i dobrze służacą d..ę. (Nie lubię zdrobnień). Nie tylko facet, także kobieta i dzieci. Śledziony też będziesz wydzielał jednej płci? Poza tym "forest", to jest las, a nie dramat, dramat piszę się drama!!!

ocenił(a) film na 8
killerek132

Ja tam lubię komediodramaty (''Forrest Gump''), ale również uwielbiam głupie komedie (''Naga broń'').

ocenił(a) film na 6
killerek132

zgadzam się z Tobą

ocenił(a) film na 8
killerek132

'Forrest Gump' filmowy ma tyle wspólnego z powieścią, co koza z prosięciem. Tekst powieści uważam za doskonałą, ostrą obserwację rzeczywistości z jej radościami i wtopami (miałam kontakt z osobami w podobnej sytuacji, jak Gump), natomiast film za kolejną propagandówkę pseudooptymizmu. Nawet linijka o czekoladkach brzmi inaczej.

ocenił(a) film na 8
TangoAndWaltz

<może w oczach nie których jestem nie normalny ale mi się wydaję że to oni nie mają poczucia humoru i bardzo im współczuję> - twój główny post zawiera to, z czym ja osobiście mam problemy od dłuższego czasu - muszę LOGICZNIE tłumaczyć znajomym, dlaczego komedia jest śmieszna
paranoja - albo dostajesz łaskotek po mózgu, albo oglądaj filmy o II wojnie światowej, bo tego typu kino wymaga właśnie LOGICZNEGO myślenia

ocenił(a) film na 8
TangoAndWaltz

Mój wpis o Gumpie nie przeczy rozważaniom co do komizmu - uważam po prostu, że tam jest inny rodzaj komizmu, typu czarnego humoru brytyjskiego.