Nagi instynkt

Basic Instinct
1992
7,3 140 tys. ocen
7,3 10 1 140015
7,6 47 krytyków
Nagi instynkt
powrót do forum filmu Nagi instynkt

Odradzam zakup tego filmu na DVD. Film oczywiście świetny, ale wydanie go w Polsce w serii QDVD to niestety kolejne wielkie rozczarowanie. Porównałem je z wydaniem VHS firmy Imperial. Wydawca serii QDVD chełpił się, że film jest w wersji nieocenzurowanej, a tak nie jest. Cenzura ma miejsce w ścieżce dźwiękowej. W scenie gdy M.Douglas gwałci panią psycholog, w końcowym momencie wykasowano jej jęki z bólu (została sama muzyka) przez co scena jest o wiele łagodniejsza. I tak klient w Polsce znowu został nabity w butelkę. Na szczęście żadnych cięć obrazu nie zauważyłem. Poza tym znowu denerwują nachalne reklamy (m.in. czasopisma Gala i radia RMF FM), których nie można opuścić ani przewinąć. Do niedawna takie wydania można było kupić w gazecie (m.in. właśnie w Gali) za 10zł. Teraz także w serii QDVD za 50zł! Jak tak dalej pójdzie to niedługo wydawca serii QDVD zacznie film przerywać reklamami co 20 minut tak jak to jest w komercyjnych telewizjach. Totalny obłęd. Jest to możliwe tylko w Polsce, gdzie naiwny klient kupi każdy chłam. Proponuję bojkot serii QDVD, bo śliczne pudełko to nie wszystko.