7,3 72 tys. ocen
7,3 10 1 71819
7,8 48 krytyków
Najpierw strzelaj, potem zwiedzaj
powrót do forum filmu Najpierw strzelaj, potem zwiedzaj

Kapitalny film!

ocenił(a) film na 8

Czapki z głów nad grą Colina, pozornie lekko komediowy dramat gangsterski ale bardzo wciągający no i przepiękna Brugia, na każdym poziomie gry aktorskiej aktorzy są świetni i dobrze dobrani choć od czasów Pulp Fiction widać jakby podebrany styl długich dialogów nie mających pozornie nic wspólnego z filmem ale dających możliwość wykazania się aktorom. Film się ogląda kapitalnie choć lekko mnie już denerwują sceny gdy jeden gangster chce zabić drugiego w pogoni przez całe miasto, nie licząc się niejako ze skutkami tej pogoni (policja!!!)- w stylu, zabić muszę świadka mojej zbrodni i próbując go zabić zabijam na każdym kroku kolejnych potencjalnych świadków ale oni już nie są ważni, bo liczy się ten pierwszy a jeśli mnie skażą dzięki zeznaniom tych drugich, pomiojam już to milczeniem.

ocenił(a) film na 10
44rys44

No on tu raczej świadka swojej zbrodni nie zabijał nie? Zabijał kogoś kto wg niego popełnił niewybaczalną zbrodnię i chciał go zabić za wszelką cenę. Liczył się ze śmiercią, więc tym bardziej był gotowy na aresztowanie.