Dawno już tak wielkie wrażenie nie zrobił na mnie film którego dialogi przyćmiewały fabułe (ostatnio kilka Woody Allena)! Niesamowita gra głównych aktorów! Farrell i Poesy są niesamowici w tym filmie!
Wreszcie Farrell jest kimś znacznie więcej niż tylko przystojnym chłoptasiem i po tym co zobaczyłem nabieram o nim dużo lepsze zdanie! Fabuła pierwotnie prosta i banalna zaś sama historia jest ciekawa, oryginalna. Do tego dialogi są naprawdę wyśmienite, pełne humoru, często dość czarnego. Jakby tego było mało partnerują mu, jak zwykle świetni, Brendan Gleeson i Ralph Fiennes. No i po trzecie: klimat, który wyróżnia dzieło Martina McDonagh'a spośród wielu innych. Film jest momentami mroczny, momentami śmieszny, momentami skłania do refleksji i z pewnością warty jest obejrzen! Niesamowity film a zgoła spodziewałem się średniego widowiska! 9/10 wg mnie obowiązkowa pozycja dla każdego filmomaniaka ale i nie tylko :)
Fajnie, że podoba Ci się "In Bruges", ale mogłeś wyrazić to w większym stopniu swoimi słowami, a nie zrzynając moją wypowiedź z wątku "Wyśmienity!" ( http://www.filmweb.pl/topic/884358/Wy%C5%9Bmienity%21.html ) !!!
Uwierz mi, że przeczytałem i widzę, że połowa Twojego postu jest słowo w słowo identyczna z tym, co ja wcześniej napisałem. Jak dla mnie to właśnie nazywa się zżynanie. Żeby nie być gołosłownym poniżej zamieszczam te fragmenty, które pochodzą z mojej wypowiedzi:
"Wreszcie Farrell jest kimś znacznie więcej niż tylko przystojnym chłoptasiem. Do tego dialogi są naprawdę wyśmienite, pełne humoru, często dość czarnego. Jakby tego było mało partnerują mu, jak zwykle świetni, Brendan Gleeson i Ralph Fiennes. No i po trzecie: klimat, który wyróżnia dzieło Martina McDonagh'a spośród wielu innych. Film jest momentami mroczny, momentami śmieszny, momentami skłania do refleksji i z pewnością warty jest obejrzen!"
Sporo tego, nieprawdaż?
Eh, już ludzie nawet własnego zdania nie potrafią nakreślić :/ Straszna perspektywa przyszłości.
A kurde się czepiacie. Popełniłem duży błąd i pierwszy i ostatni raz mi się coś takiego zdarzyło. Film zrobił na mnie ogromne wrażenie i chciałem się wyrazić w tym temacie. Zerżnałem tak nie ładnie powiem część wypowiedzi ale to dlatego że sam bym tego lepiej nie określił:) Wyszło jak wyszło ale mówi się trudno :)