7,3 72 tys. ocen
7,3 10 1 71813
7,8 48 krytyków
Najpierw strzelaj, potem zwiedzaj
powrót do forum filmu Najpierw strzelaj, potem zwiedzaj

Spodziewałem się dobrego filmu i się nie zawiodłem. Naprawdę fajnie przemyślany scenariusz i aktorstwo pierwsza klasa – szczególnie Farrell, za którym jakoś nigdy wybitnie nie przepadałem. Jest i śmiesznie (ale nie w banalny sposób) i poważnie i film od samego początku do samego końca ani przez moment się nie dłuży. Wszystko dokładnie w tym filmie jest przemyślane i jeszcze raz duże brawa dla reżysera i scenarzysty. Jeśli ktoś lubi filmy w stylu „Snatch’a” to na pewno się nie zawiedzie na tym filmie. Zdecydowanie polecam – 9/10.

ocenił(a) film na 6
tapczan

przyznam bez bicia, że na film poszłam nastawiona jedynie na oglądanie Farrella przez półtorej godziny. byłam zaskoczona tym (no może nie aż tak mocno, bo po trailerze widziałam, że mogę spodziewać się czegoś więcej), na jak dobry film trafiłam ;)
film idealnie trafił w moje gusta, pod każdym względem - był humor, który do mnie trafiał (chociażby scena z grubymi amerykanami i wywody karła ;D), ciekawa i niebanalna fabuła, dobrzy aktorzy (Ralp Fiennes doskonale nadaje się do ról takich nie do końca normalnych kolesi).
film oryginalny, zabawny i jednocześnie trzymający w napięciu. również gorąco polecam ;)