PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=621733}

Następny jesteś ty

You're Next
2011
5,7 18 tys. ocen
5,7 10 1 17701
6,8 22 krytyków
Następny jesteś ty
powrót do forum filmu Następny jesteś ty

Następny jestem ja..

użytkownik usunięty

Teraz ja powiem coś o tym filmie...
To były jedne z najgorzej zagospodarowanych 96min. mojego życia.
To jeden z tych filmów kiedy czeka się z nieubłaganiem na końcowe napisy

ocenił(a) film na 7

Chyba nie twój gatunek. Filmu co prawda nie widziałem (jeszcze), ale zbiera naprawdę świetne noty od krytyków (Szczególnie jak na horror) więc nie wierzę w to, że jest taki zły.
Poza tym Lustra 2 też nisko 3/10 ?!

użytkownik usunięty
lukas_172

Lubię horrory. Szkopuł polega na tym ,że lubię te które straszą , bo na tym one polegają.
Od krytyków?.. Od ludzi którzy nagminnie lubią filmy, które ponoć są horrorami.
W ogóle to ciężko go zaliczyć do kategorii horror.
Nie robią już prawdziwych horrorów jak chociaż "Lśnienie"...
Teraz to przemoc i zero klimatu.
A lustra 2 jest zdecydowanie gorszy o pierwszej części. Pod każdym względem. Nie wnosił nic nowego i słaba gra aktorka (aktorzy z najniższych półek).
Trzeba konsekwentnie oceniać bez jakiejkolwiek stronniczości ,bo to słabe filmy.

użytkownik usunięty

lśnienie to nie horror...

użytkownik usunięty

Komedia romantyczna..

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty

Cieszy mnie twoja złość. Udowadniasz mi w ten sposób jak łatwy jesteś :-)
Thrillerem też. Tylko mniej thrillerem nawet niż omawiany "Następny jesteś ty". Zarzucasz Lśnieniu to czym bardziej pachnie film ,którego bronisz.
Co to za problem sprawdzić na filmwebie do jakiej kategorii przydzielono film ,skoro samemu sie nie wie jaki on był.
Typowy typ ,który powtórzy to czym sie zaasekurował na wikipedii ,bo ma dostęp do internetu. A samemu nie jest w stanie nic od siebie wywnioskować.

użytkownik usunięty

właśnie głównie własną opinią się kieruje a filmweb to i tak syf

ocenił(a) film na 4

skoro kierujesz się własną opinią to po co tutaj jesteś i czytasz komentarze innych na temat danego filmu ?:)hm?

użytkownik usunięty
rubia1988

bo jestem nietolerancyjny bardzo i jeżeli ktoś ma inne zdanie reaguję agresją

ocenił(a) film na 5

lsnienie to jest horror, naucz sie gatunki rozpoznawac, no ale jak ktos ocenia takie gowniane filmy jak mord w kawalkach na 8 to czego sie spodziewac.

użytkownik usunięty

Horrorem możemy nazwać film, w którym wiemy kto jest mordercą, kto zabija, a thrillerem, jak nie wiemy kto zabija,a lśnienia nie oglądałam.a dla mnie" Mord w kawałkach" był chorym filmem, jak dla mnie strata czasu, do żadnego gatunku go nie zaliczę, bo gatunku "chore filmy" nie ma. A pokazując agresje i obrażając innych ludzi pokazujesz jaki jesteś ograniczony w słownictwie, ubliżać każdy potrafi, a wykazać się inteligencją .. no cóż... Z reszta nie ma co się dziwić skoro takie filmy lubisz...

ocenił(a) film na 5
marija_filmweb

Twoje definicja horroru jest zla, a prawdziawa jest taka.
Horror – fantastyka grozy – odmiana fantastyki polegająca na budowaniu świata przedstawionego na wzór rzeczywistości i praw nią rządzących po to, aby wprowadzić w jego obręb zjawiska kwestionujące te prawa i nie dające się wytłumaczyć bez odwoływania się do zjawisk nadprzyrodzonych. Źródła takiego postrzegania horroru związane są bezpośrednio z samym powstaniem literackiego gatunku horroru i zasadniczo do niego się odnoszą.
Takze nie musi byc wiadomo kto jest morderca ,zeby film uznac za horror.

Kefajstossssss

no oki:) ale czy własnymi sowami umiesz opisać ?
bo kopiuj, wklej to teoretycznie taki definicja, ale jak czytasz dalej to pisze, ze z biegiem lat się zmienia, i ja jednak pozostanę przy swojej, uważałam kiedyś jeszcze inaczej, zmieniłam zdanie i teraz już pozostanę przy nim.

użytkownik usunięty

Widzę, ze inteligencją nie grzeszysz, dlatego nie zrozumiałeś i chyba nie rozumiesz, ze tu się dyskutuje o filmach, a nie na chama obrażaniem wszystkich i wszystkiego, próbujesz przekonywać do swoich racji chorych czy tez nie, no cóż tak bywa jak widać...

Jedno z Praw Murphy'ego:
"Nigdy nie kłóć się z głupcem – ludzie mogą nie dostrzec różnicy"

ocenił(a) film na 5

Te wszystkie filmy, ktore masz wysoko ocenione to gnioty dla tepakow, a to ze w filmie nie ma krwi i duzo przemocy nie oznacza ,ze nie jest horrorem .

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
Kefajstossssss

po za tym nigdzie nie napisałem że lśnienie to horror wręcz zaprzeczyłem...

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 5

Horror – fantastyka grozy – odmiana fantastyki polegająca na budowaniu świata przedstawionego na wzór rzeczywistości i praw nią rządzących po to, aby wprowadzić w jego obręb zjawiska kwestionujące te prawa i nie dające się wytłumaczyć bez odwoływania się do zjawisk nadprzyrodzonych. Źródła takiego postrzegania horroru związane są bezpośrednio z samym powstaniem literackiego gatunku horroru i zasadniczo do niego się odnoszą. To jest definicja horroru i wszystko co jest napisane w tej defincji pasuje do lsnienia

użytkownik usunięty
rubia1988

właśnie wychodzi na to że jest że bardzo dobrze skoro mam własne zdanie przekonania i poglądy których twardo bronię nawet silą

użytkownik usunięty

jesteś poprostu żałosny i rzeczywiście polemika z kim kto potrafi wyłącznie obrażać a nie ma żadnych argumentów na poparcie swoich tez to strata czasu -.- ciekawe czy w realu też byś tak straszył, chociaż w sumie mało ciekawe jak cała Twoja osoba...

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty

rzeczywiście będzie absurdem ale mojej głupoty, że ciągnę coś tak bezsensownego -.- choćbyś napisał na mnie 10 stron przekleństw nie poczuję się przez to pogrążony chyba, że przez strate czasu na czytanie tego, więc jeszcze raz nara.

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 9

a dla mnie to było bardzo pozytywne zaskoczenie! film rewelacyjny!

ocenił(a) film na 5

Lśnienie to Klasyka Horroru !
Jak jesteś ignorantem to twój problem :-)

użytkownik usunięty
GotTheLife

horroru na pewno nie drogie dziecko

ocenił(a) film na 5

Lśnienie jest dobrym filmem, ale nie jest w ogóle straszne.

użytkownik usunięty
GotTheLife

Zależy, które Lśnienie. "Fani" nagminnie mówią o tym głośno reklamowanym, w reżyserii Kubricka. Mało który z "fanów" wie, że był też trzyodcinkowy serial, nad którym pracowano w porozumieniu z Kingiem. Ten drugi ma w/g mnie lepszy klimat.

Przecież jest napisane, że THRILLER nie horror!

ocenił(a) film na 4
cyfrowy_baron

jest napisane że thriller ale sceny są jak z horroru ;d
DLa mnie film do bani i tyle. Dawno nie widziałam gorszego.

rubia1988

film jest niezły..dosyć mroczny-w klimacie "nieznajomych",z hipnotyzującą,zachodzącą w głowę muzyką(płyta odgrywana raz za razem w domu zabitego sąsiada przywołuje na myśl "8 mm"-finałową scenę walki Nicolasa Cage z sadystą w jego domu)
Generalnie podoba mi się nowatorskie wprowadzenie głównej bohaterki ,nie wystraszonej i spanikowanej ale silnej psychicznie,energicznej "amazonki".. jak w "Ostatni dom po lewej"..-dość z głupkowatym,prześmiewczym uciekaniem wymachując rękoma:P

ps.zabawna jest scena kiedy jeden z morderców płacze na widok zabitego towarzysza morderczych żniw-aż się złapać takiego za chabety i trzasnąć z liścia wykrzykując -ty popie*dolony sadystyczny hipokryto-a co ty robisz tym ludziom!!!!;D

ocenił(a) film na 4
zwierze_w_plenerze

Mroczny, to prawda ale także zbyt brutalny. Co prawda trzyma w napięciu do końca i jest ciekawość jakie będzie zakończenie. Ja spodziewałam się trochę innego, nie wiem jak Ty:) Widziałam wiele filmów ale ten zaliczam do słabych.

rubia1988

gdyby nie zakończenie to dałbym wyższą ocenę.. rozczarowało mnie do głębi;)

ocenił(a) film na 4
zwierze_w_plenerze

Noo właśnie przez końcówke i za tą brutalność moja ocena spadła. Ja Cele 211 oceniłam zbyt wysoko bo naprawdę wg mnie ciekawy ale nie kazdemu się przeciez musi podobac;)

ocenił(a) film na 4
zwierze_w_plenerze

widzę że lubisz podobne filmy jak Ja więc obejrzyj sobie film pt: Cela 211 (2009r.) Spodoba Ci się:)

rubia1988

widziałem.. i przeciętny mi się wydał;)

ocenił(a) film na 4

Wcale się nie dziwię ;) Chociaż dobra komedia jak na thriller ;)

Ale żeś powiedział... Żeby cię palce nie rozbolały od stukania w klawiaturę...