Na stronie internetowej Cinema City widnieje informacja: "Ograniczenia: 18+". No cóż...
To taki slang gimnazjalistów. Piszą skrótami bo pełne wyrazy to ciężko im pisać, zbyt trudno.
Właśnie zauważyłem, że ludziom nie chce się pisać poprawnie. To po co w ogóle pisać? Co za kretyn...
nie da rady inaczej. Gdyby ten film zrealizować bez ograniczenia wiekowego czy nawet 16+ to by już nie było to samo.;]
ja mam 16, choć wyglądam na 18-19, pojade, ciekawe czy mnie wpuszczą...najwyżej powiem że nie mam przy sobie portfela z legitką albo dowodem osobistym ;]
Powiem tak. Mam 16 lat i dzisiaj razem z paczką moich znajomych z tego samego rocznika wybraliśmy się właśnie do Cinema City na ten film. Niestety już przy kasie pani poinformowała nas, że nie sprzeda nam biletów, jeżeli nie pokażemy jej legitymacji, lub innego dokumentu, który zaświadczyłby o naszym wieku... Szkoda, bo naprawdę chcieliśmy go zobaczyć. Myślę, że ograniczenie niepotrzebne i powinno zostać zamienione chociażby na ostrzeżenie o oglądaniu filmu na własną odpowiedzialność. Poza tym kino jest już stratne o 4 sprzedane bilety ...
U mnie w Poznaniu nikt w Cinema City nie sprawdza tego czy masz 18 lat. Podchodzisz i mówisz że chcesz ulgowy na dany film 18+ i ci sprzedają, nawet gdy podchodzisz do obsługi która sprawdza bilet i wpuszcza na sale to i tak nikogo to nie obchodzi że nie wyglądasz na 18+.
Czy ktokolwiek z was próbował po prostu podejść i kupić? Naprawdę u was takie rzeczy sprawdzają tzn.legitymacje,dowód itp?
W Cinema City w Łodzi sprawdzają od razu przy kupowaniu biletów. Np. jak chcę iść z kolegą na film, to w kasie musimy oboje pokazać legitymację. Zdarza się też, że przy wchodzeniu na salę sprawdzają, ale to rzadziej. Jak kupujemy w automacie bilety, płacąc kartą, to już mało kiedy o to pytają, ale zdarza się.
Dziękujemy za informację.
W imieniu całego "Cinema City" chciałbym dodać, że dokonamy wszelkich możliwych starań by od tej chwili nasi pracownicy wywiązywali się ze swoich obowiązków.
Przypominamy jednocześnie - Filmy od lat 18 są przeznaczone wyłącznie dla widzów dorosłych, a dzieci i młodzież serdecznie zapraszamy na repertuar przeznaczony specjalnie dla nich.
Z pozdrowieniami. Cinema City.
Bywam regularnie w 4 różnym Cinema'ch (tak to się odmienia?). W 2 nigdy nie pytają o legitymację studencką- a wyglądam na więcej lat, niż mam, w 2 innych czasami spytają, ale w żadnym nie spotkałam się ze sprawdzaniem wieku przy wejściu. Najlepiej kupić bilety przez internet/ w kasie przez osobę trzecią.
Horror z ograniczeniem od 18 lat?
To sztuczka marketingowa, leszcze!
Owoc zakazany smakuje najlepiej, dlatego małolaty tak się podniecają i zrobią wszystko, by ten film obejrzeć.