Nasza klasa

Klass
2007
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 44596
6,5 15 krytyków
Nasza klasa
powrót do forum filmu Nasza klasa

Bardzo dobry film ukazujący to co dzieje się w większości szkół, pewnie nie jeden z nas był świadkiem podobnych scen u siebie w szkole, szkoda tylko, że czasem zbyt późno ludzie reagują na cierpienie innych lub po prostu nie chcą, boją się...

Ogólnie odniosłem pozytywne wrażenie po obejrzeniu filmu, dobre, mocne sceny (np. gdy rozebrali go do naga i na siłę wepchali do szatni dziewczyn lub pobili na dworzu, albo jak Kaspar musiał na plaży brać do buzi penisa Joosepa :s), do gry aktorskiej nie mam zastrzeżeń, wg mnie bdb, ale nie podobały mi się te wstawki co kilkanaście minut z napisem "Dzień drugi" itd, bo przypominało mi to bardziej serial. Poza tym wygląd Joosepa mógłby być nieco inny, tzn. żeby od "kolegów" nie wyróżniał się tylko swoim zachowaniem.

Podobała mi się również końcówka (ostatnie 15~ minut) jak weszli do szkoły i zaczęli strzelać, zabili kilka osób w tym tych, którzy najbardziej im dokuczali. Końcówka zostawia niedosyt, jak stoją przed sobą i tylko Joosep popełnia samobójstwo, chciałbym zobaczyć co dalej... polecam, 9/10