Nasza klasa

Klass
2007
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 44596
6,5 15 krytyków
Nasza klasa
powrót do forum filmu Nasza klasa

(z kazda minuta sie taki robi).Ogladajac go wiedzilem z czym bede mial do czynienia.Oczywiscie kazdy inaczej na to spojrzy ktos podejdzie do tego emocjonalnie(byc moze takie katowanie przezyl jak byl mlody albo przezywa a ktos inny podejdzie do tego na zimno).Osobiscie nie toleruje czegos takiego jak gnebienie slabszych itd.aczkolwiek w filmie wszyscy oprocz glownych sprawcow zostali przedstawieni jako idoci nie wiedzacy zupelnie co zrobic(rozumiem ze jest to gimnazjum ale mysle ze rezyser sie troszke za daleko posunal).Kasper ktory jest podejrzewany nieslusznie o gnebienie Joosepa nie umie sie wogole obronic!! takie kluchy z olejem.Mial odwage bronic slabszego a nie ma odwagi samemu sie obronic??!!Nauczyciele to juz kompletna porazka gdzie oni byli na przerwach??!! Wychodzac z klasy autentycznie wszyscy znikali;/Dyrektorka po naprawde wnikliwym wywiadzie srodowiskowym z dzieciakami stwierdza ze winnym jest Kasper:D.Nie wiem nie jestem psychologiem ale jesli dziecko chodzi do szkoly i uplywa jakis okres czasu to mysle ze jestesmy w stanie stwierdzic czy jest to dziecko spokojne czy tez jest to lobuz.Tutaj jest przedstawiony jakis smieszny wywiad dyrektorki stwierdzajacy ze winny jest czlowiek ktory tak naprawde nie mogl byc do tego zdolny no prosze was,przeciez jest to jakies niedorzeczne.
Mam wrazenie ze rezyser na kocu tego debilizmu zadal nam pytanie:Czy warto na dluzsza mete pomagac jednostka zastraszanym ,gnebionym itd.Po jego filmie stwierdzam ze nie warto.Ocena 6/10.