PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=789687}

Nić widmo

Phantom Thread
2017
7,0 46 tys. ocen
7,0 10 1 46407
8,3 75 krytyków
Nić widmo
powrót do forum filmu Nić widmo

Podobieństwo

ocenił(a) film na 7

Przez większość filmu miałam nieodparte wrażenie, że zamiast Day-Lewisa widzę Jeremiego Ironsa. Dopiero w tym filmie zauważyłam jak bardzo są podobni.

sereek77

a gdzie można obejrzeć film?

ocenił(a) film na 7
rysia230

na razie tylko na pokazach przedpremierowych :)

rysia230

jest juz w necie (ale bez napisow)

sereek77

Miałam tak samo. Nie znałam wcześniej obsady i aż poszłam sprawdzić, który to z tych panów, bo sama nie byłam w stanie jednoznacznie tego określić.

sereek77

Mnie też trochę przypominał Ironsa w tym filmie :)

ocenił(a) film na 7
sereek77

a ja myślałem że to Pezet z teledysku Co mam powiedzieć.

ocenił(a) film na 8
sereek77

Miałam to samo wrażenie

ocenił(a) film na 7
sereek77

ja może nie przez większość filmu ale z raz w jakiejś tam scenie faktycznie skojarzyłam Ironsa ale tylko dla tego że z DDL'a sporo ostatnio się naoglądałam więc łatwo go rozpoznaje

ocenił(a) film na 8
sereek77

Tak, dokładnie, chwilami też miałam przed oczami Ironsa :-)

sereek77

Ja też! To chyba przez stylizację wydają się tu podobni, bo w rzeczywistości przecież nie są. Ten orli nos Daniela...
Nawiasem mówiąc DD-L nie ma pięknej fizjonomii w sensie obiektywnym, ale jego osobowość czy może pewien sposób gry czynią go niewiarygodnie, magnetycznie wręcz pociągającym. Oczywiście potrafi być też odpychający, a przynajmniej takim mi się wydał w "W imię ojca"

ocenił(a) film na 8
sereek77

istotnie.

ocenił(a) film na 8
sereek77

Miałem identyczne skojarzenie na sam koniec!

sereek77

Ze mną było identycznie. Dopiero gdy otworzyłęm Filmweb przeczytałem że to nie Irons. Poza tym nie rozumiem idei '' fire door keep shut''. Jeżeli drzwi przeciwpożarowe powinny być zamknięte w czasie pożaru to którędy ludzie mają uciekać ?