Szkoda, że w Polsce i Europie tak długo trzeba na niego czekać od czasu premiery w USA, która będzie 25 grudnia.
Jak wyświetlisz daty premier tutaj na FW przy tym filmie, to zobaczysz, że premiera filmu w Niemczech, Holandii, Norwegii, Rumunii i Francji odbędzie się w lutym. Natomiast jeszcze według IMDB premiera filmu w Wielkiej Brytanii będzie miała miejsce 2 lutego. Nie wiem na ile prawdziwe jest to, co zostało podane na Filmwebie i skąd osoba, która dodała te daty miała informacje odnośnie premier w tych krajach, skoro na IMDB nie są one podane.
Dziwi mnie cały czas fakt, że tak mało wiadomo o tym filmie. Premiera tuż tuż, dziwne, że wytwórnia nie chce choć małego szumu zrobić przed premierą i przede wszystkim przed Oscarami. Choć z drugiej strony PTA ma to pewnie w dupie, a jego film sam się wybroni artystycznym poziomem, nawet bez marketingu. Ale cała sytuacja dość niespotykana jak na dzisiejsze standardy
Do premiery w USA zostało jeszcze 4 miesiące. Myślę, że za jakiś miesiąc lub półtora dostaniemy trailer. Poza tym na IMDB cały czas pokazuje, że film jest na etapie post-produkcji, więc może nie skończyli jeszcze montować tego filmu i dlatego tak o nim cicho jest. Mam nadzieję, że pojawi się więcej informacji na temat "Phantom Thread" w najbliższym czasie.