PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=396474}

Nie moje życie

Not My Life
2006
6,0 588  ocen
6,0 10 1 588
Nie moje życie
powrót do forum filmu Nie moje życie

Miała życie usłane różami, wszystko to, o czym marzy każda kobieta: przystojnego, czułego męża, podającego co ranka herbatę do łóżka, komfortowy dom, luksusowe stroje i samochody. Aż pewnego dnia cały ten poukładany świat prysł jak bańka mydlana i okazało się, że nic w jej życiu nie jest takie, na jakie wygląda. Alison Morgan prześladują powtarzające się mroczne sny, z zakamarków pamięci kobiety wyłaniają się zamazane obrazy z przeszłości, w których pojawia się zawsze ten sam mężczyznę z tatuażem na ramieniu, kilkuletnia dziewczynka, rozlane mleko. Cierpiącą na amnezję Alison niepokoją te okruchy wspomnień, z których nic nie układa się w logiczną całość. Mąż, Steve Morgan, który jest lekarzem i prowadzi prywatną praktykę, uspokaja żonę, że czuwa nad jej zdrowiem i kiedyś wszystko wróci do normy. Prowadząc samochód, Alison zamyśla się i na skrzyżowaniu doprowadza do kolizji z innym autem. Zostaje odwieziona do szpitala, na szczęście odnosi jedynie niegroźne obrażenia. Musi jednak zostać na obserwacji. Przy łóżku całą noc czuwa przy niej zatroskany Steve. Po powrocie do domu Alison stara się dojść do siebie, jednak jej stan się pogarsza, ataki nasilają się, wracają złe wspomnienia. Za radą przyjaciółki, Janet, kobieta postanawia skontaktować się z doktor Jennifer Prasad, pod opieką której była w szpitalu. Alison jest przekonana, że ma chore serce i od dłuższego czasu przyjmuje zalecane przez męża tabletki. Z badań wynika jednak, że pacjentka jest zdrowa, o czym informuje ją nie mniej zdumiona dr Prasad. Lekarka postanawia laboratoryjnie sprawdzić skład tajemniczego lekarstwa, a wyniki analizy są przerażające. W tej sytuacji dr Prasad postanawia zawiadomić policję o przestępstwie, ale nim zdąża zgłosić podejrzaną sprawę, ginie w tajemniczych okolicznościach. Tymczasem Alison wynajmuje prywatnego detektywa, Jacka Krueghera, który na jej zlecenie ma nie tylko sprawdzić przeszłość Steve'a, ale także jej samej.