Nie oglądaj się

Ne te retourne pas
2009
5,9 9,1 tys. ocen
5,9 10 1 9090
5,8 4 krytyków
Nie oglądaj się
powrót do forum filmu Nie oglądaj się

Jeśli nie lubicie transformersów itp.
Film ciekawy, ciekawie zrobiony, piękna obsada, niebanalna historia - można polecić
osobom, które lubią inne spojrzenie i mają otwarty umysł.
Wg mnie dobre kino, nie rezygnujcie!

Tartarok

zgadzam się i w ogóle nie rozumiem tak niskiej oceny. kto kto wybiera filmy do oglądania na podstawie ocen z filmweba, może bardzo niesłusznie ominąć ten film, kierując się niską oceną, a jest to kino naprawdę dobre, bardzo dobre. dlatego szczerze polecam.

ocenił(a) film na 6
pieprzowa

Zamiram obejrzec , bo włazi do kin z pośizgiem

ocenił(a) film na 6
Tartarok

Tu bym sie nie zgodzil. Historia nawet do kupienia, ale realizacja to przerost formy nad trescia. Po ciekawym wstepie wieje nuda. Nie jest zly, ale tez nic specjalnego.

ocenił(a) film na 8
Shadowchaser

Generalnie nie zawsze należy film rozłożyć na czynniki pierwsze - w tym przypadku lepiej patrzeć na cały obraz, kompozycję, wrażenie. Zawsze można wyliczyć wady filmu, tu zapewnie będzie ich wiele.
Nie jest to film "rewelacyjny", ale nie jest też "może być", dlatego bronię go przed 6, bo zasługuje na 7.
Po prostu warto go zobaczyć, chociażby w celu wyrobienia sobie własnej opinii.

Kontrowersje powinny zachęcić tylko do seansu.

ocenił(a) film na 9
Tartarok

Bardzo, bardzo zanizona ocena, jak dla mnie mocne8, w porywach do 9.
Kino niebanalne, poruszajace, ze swietnymi zdjeciami i aktorstwem. I Bellucci i Marceau zagraly jak dla mnie swietnie.
Najwazniejsze - film jest az gesty od nastroju. Poczucie zagrozenia, zagubienia, nierealnosci bija (zaangazowanego) widza miedzy oczy
Napisze tak: przez pierwsze 10, 15 minut filmu myslalem, ze bedzie nudny, posadzalem go wlasnie o przerost formy nad trescia, ale potem, juz do konca, nie moglem oczu oderwac. I jeszcze dlugo po seansie we mnie tkwil. Polecam!

ocenił(a) film na 5
autostopowicz70

Pierwsze 10-15 minut to najlepsza czesc tego filmu...niestety

ocenił(a) film na 8
Tartarok

Ludzie śmieją się czasem z przemian twarzy głównych aktorek. Ludzie na forum kpią czasem z tego i wskazują to jako minus
Dla mnie (jako grafika) było to wspaniałe przeżycie, szczególnie, że dotyczyło dwóch, tak pięknych kobiet. Brzydota i piękno są nierozerwalnie ze sobą połączone, żeby nawiązać do 'Rejsu'.

Esteci, nie zrażajcie się. Oglądajce! I piszcie o wrażeniach, dobrych czy złych.

ocenił(a) film na 8
Tartarok

Zdecydowanie się zgadzam z efektami - przemiana zrobiona jest świetnie.
Film bardzo dobry, ale druga połowa mi się momentami dłużyła.

ocenił(a) film na 10
zifua

Dzieki tym super efektom przemiany dowiedzialam sie, ze Bellucci ma naprawde duze oczeta.

Film polecam. Czasem warto wiedziec wiecej o wlasnej przeszlosci, bo to ona nas hamuje...