Nie zadzieraj z fryzjerem

You Don't Mess with the Zohan
2008
6,2 193 tys. ocen
6,2 10 1 193324
5,2 26 krytyków
Nie zadzieraj z fryzjerem
powrót do forum filmu Nie zadzieraj z fryzjerem

Eee... przeczytałem recenzję, w której autor (Mr. and Mrs. Smith OUT czy jakoś tak) stwierdza, że Sandler zagrał znakomicie (to przepraszam kreacje Brando czy Nicholsona jakie są w tej skali?) i zrobił film dla siebie, ale w przeciwieństwie do Clooneya mu się udało. Czyli Clooney uważany za jednego z bardziej kreatywnych twórców w USA ostatnich lat, człowiek, który jako pierwszy w jednym roku zdobył nominację jako reżyser i aktor do nagrody Akademii, jest pikusiem przy miernym komediancie jakim jest Sandler? Ciekawe kryterium porównawcze, ale nikt mi nie wmówi, że "Zohan" jest lepszy od "Syriany" czy "Good night and good luck".

Filo_20

Sam napisales 'gusta i gusciki' i o nich sie nie dyskutuje. Nie mozna porownywac Sandlera i Clooneya. To tak, jakby zestawic Krasickiego z Wyspianskim. Jakich kategorii uzyc do porownania?
Kreatywnosc Clooneya tez jest pojeciem wzglednym. Liczy sie ja w jakosci, ilosci, a moze zarobionej przez film kasie?
PS. A, i Clooney wcale nie jest "człowiekiem, który jako pierwszy w jednym roku zdobył nominację jako reżyser i aktor do nagrody Akademii". Na pewno przed nim byl Clint Eastwood, a wczesniej moze ktos jeszcze.