Nie zadzieraj z fryzjerem

You Don't Mess with the Zohan
2008
6,2 193 tys. ocen
6,2 10 1 193324
5,2 26 krytyków
Nie zadzieraj z fryzjerem
powrót do forum filmu Nie zadzieraj z fryzjerem

Nie mam pojęcia jak kogoś śmieszy idiota (pukający babcie po 70-ątce) jakiego gra Sandler w Tym filmie..Uważałem go za dobrego aktora..Bo filmy z nim zawsze przyjemnie sie oglądało..ale ta komedia przekracza wszelkie granice moraloności , jest obleśna , żałosna , durna i jeszcze 100x obleśna.Żygać mi sie chciało po obejżeniu kilku fragmentów w tym filmie.Sandler trzymaj sie z daleka od pisania scenariuszy !!! bo to Ci absolutnie nie wychodzi...Oklaski dla sandlera za pokazanie swoich ukrytych pragnień i sprótej mózgownicy.Ten film może cieszyć tylko idiotów takich jak on.Żal mi scenarzystów(zwłaszcza Sandlera) i reżysera...żal.pl

ocenił(a) film na 8
man7i

a mi żal Ciebie. Trzymaj się ciepło, pa.

ocenił(a) film na 2
man7i

Zgadzam się. Szkoda czasu na oglądanie.
Totalne nieporozumienie!

ocenił(a) film na 1
man7i

może nie poszedłbym tak ostro...
ale film dla mnie na poziomie ZERO
co to za komedia... skoro przez cały film ani razu się nawet nie uśmiechnąłem

yans77

ja się śmiałam raz - jak jeden gostek dyktował drugiemu numer telefonu ;)

ocenił(a) film na 1
man7i

Racja! Nieporozumienie! Moja ocena 0/10, ale musiałem dać 1/10 haha. Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 8
rpotocki

Autor tematu jest chyba idiotą
Film mógł Ci się nie podobac ,ale to nie jest powód ,aby przezywac osoby ,którym się film podobał i tak nawet jeśli Ci się nie podobał nie zasługuje na tak niską ocenę.
Poza tym po tym filmie uważasz ,że Sandler jest słabym aktorem.
Nieważne jak film byłby słaby to Sandler zagrał bardzo dobrze.
Film bardzo mi się podobał za niespotykany klimat ,ale Ty pewnie wolisz komedię polskie.

I czas wybrac się do podstawówki "obejżeniu", "Żygać"

ocenił(a) film na 1
rpotocki

Też dałem 1/10 a to mi się bardzo rzadko zdarza, bo próbuje jakoś obiektywnie ocenić. Tu nie ma nic. Dno i dwie tony mułu i wodorostów.

man7i

zgadzam się z tobą. Ja dałam sie skusić reklamie, nastawiłam się na niezły ubaw.....no i się zawiodłam.
Sander jak zwykle, tu się nie czepne zbytnio.Wkurzała mnie natomiast ta jego ukochana, wzór cnót i prawości ;/
Ogólnie dla mnie ten filmik jest nudnawy, niewiele momentów do śmiechu...Tak prawdę mówiąc to trochę sie nudziłam na tym filmie, obejrzałam go do końca chyba z przyzwoitości ;)
Choć pare momentów mnie powaliło. W lekkie osłupienie wprawiła mnie scena bojki kiedy Zohan kopie przeciwnika. Najpierw jedna nóżka, potem druga, potem obiema... ;)

ocenił(a) film na 8
Mala_29

Mi podobała się scena z odciętą ręką,jak na końcu przymierzał buty i kopał swoich przeciwników oraz jak na dyskotece "zawiązał" tego murzyna

Mathias_13cool

Nawet nie obejrzałam calosci - szkoda czasu;|
Na tym się smiac? ha ha ha. jedynie z glupoty Sandlera. A szkoda, bo go lubie;]

ocenił(a) film na 9
man7i

pfffff
przeciwnicy mowia, ze ten film jest zenujacy, ze jest glupi, ze nie jest smieszny
co do jednego sie zgodze - jest totalnie glupi! ale zenujacy to lekkie przegiecie co? w ogole ocena sandlera, jakoby mial swoje ukryte pragnienia dotyczace stosunkow ze starzymi paniami jest absolutnie nie na miejscu i to ona jest zenujaca
nie wywowal tez we mnie ten film zadnego obrzydzenia! juz ciezsza i bardziej oblesna scene niz WSZYSTKIE w "don't mess..." moglismy obserwowac w "road trip" po imprezie w bractwie dla czarnoskorych
nie jest smieszny? komedia nie musi miec wysublimowanych tekstow lub oklepanych gagow rodem z 'moj chlopak sie zeni' aby byla smieszna! Poczatek 'Zohana' jest wrecz rozbrajajacy! gra w badmintona granatem, kopniak przez sciane, parkour, w dalszej czesci filmu wszelkie nauczki jakie daje tym, ktorzy sie z nim nie zgadzaja, pewnosc siebie o byciu najlepszym - dla niego to tak naturalne i ten 'czlowiek' po prostu wie na czym stoi i robi to co lubi, robi to co chce. A ze jest to przedstawione w sposob absolutnie absurdalny to juz specyfika samego gatunku.
Plakalem na zohanie ze smiechu przez 95% filmu tak, ze przez 3 dni mialem zakwasy w miesniach brzucha
jedyne, co mi sie nie podobalo to oklepany schemat przebiegu akcji w komediach amerykanskich - ze musial byc ten zamulony moment (5% czasu bez plakania ze smiechu)
ogolnie 7,5/10 to jest chyba odpowiednia ocena dla komedii

film swietny, polecam! to nie jest normalna komedia, absurdalna do konca tez nie - to tylko absurdalny bohater w normalnej komedii

man7i

zgadzam sie strata czasu:| gniot przez duze G

ambasador_jamaicy

Po prostu komedia ma inne poczucie humoru ... Genialna gra Adama jego sposób mowy ...

ocenił(a) film na 8
DziadziaMET

Zgadzam się z wypowiedzią Dziadzia

ocenił(a) film na 9
Mathias_13cool

Komedia śmieszna. Nie chcę nikogo urazić ale to jest film dla osób, które nie bulwersują się gdy pojawia się scena tzw. stosunku płciowego lub gdy pojawia się słowo "dupa". Choć muszę przyznać, że komedia jest wyjątkowo głupia i w tym strasznie śmieszna

ocenił(a) film na 8
Szymon_Rogalewski

Większośc komedii jest głupich

ocenił(a) film na 8
Mathias_13cool

Zgadzam się z wypowiedzią Dziadzia

ja tak samo. Film jest zarąbisty!! Nie kumam o co chodzi tej bandzie
idiotów....

ocenił(a) film na 7
ambasador_jamaicy

to "pukanie" staruszek było trochę niesmaczne. dla mnie film był śmieszny. zawsze oglądam filmy tylko z napisami i gdy słuchałem tekstów zohana i tych arabów to po prostu nie mogłem się nie śmiać. to w tym filmie było najlepsze. oglądajcie filmy z napisami, żeby potem nie jęczeć, że "był nie śmieszny". bo był.

ocenił(a) film na 9
pete_stan

szacun za rade xD tez jestem za napisami :)

mnie tam wcale nie zniesmaczyly zadne sceny w tym filmie - wiem, ze to bylo przesadzone i chyba z takim nastawieniem trzeba ogladac zohana
a z drugiej strony, to wcale tak wiele nie pokazali, prawda ?? xD

ocenił(a) film na 7
rafkulak

wszystkie komedie z sandlerem trzeba oglądać z takim nastawieniem;-) pozdrawiam!

ocenił(a) film na 8
man7i

a mi sie wydaje ze przekroczyles juz pewien wiek... tak to jest :)
kedys by cie to smieszylo teraz nie ;)

ocenił(a) film na 4
man7i

ja byłam razem ze swoją paczką i mamy po 12 lat,,
każdego śmieszy przecież co innego,,, my śmialiśmy
się prawie co chwile , bo takie rzeczy nasz śmieszą np. jak ktoś powie
"kurwa" no to my w śmiech,,
więc moim zdaniem wiek też wpływa no ocenę filmu,,,
np. BOSKI CHILAUT,, <wiem żę to jest dla niektórych poronione, a dla drugich dwie godziny śmiechu> my się śmialiśmy cały czas>
wiec piszą że film jest cyt. "żałosny, durny" itp. itd... ( co do tego żę jest zboczony zgadzam się w 100%,,,, film jest opary na faktach o_O co mnie bardzo zdziwiło )
PODoba mi się jak gra Sandler, więc daje 7 / 10....

użytkownik usunięty
Olka_hipi

Wiadomo po co zaczynacie takie tematy, żeby się wyzywać albo nudzi się wam i nie macie co robić w domu.
Film był spoko miałem dać 8/10 ale po tym co napisałeś że DNO!!! to dam 9/10.

ocenił(a) film na 3
man7i

Jak dla mnie to jest najgorszy film z Sandlerem jaki do tej pory widzialem, to co juz zalozyciel tematu powiedzial czyli posuwanie 60latek, lapanie ryb w tylek i tak dalej. moze juz mam stepione poczucie humoru, ale naprawde moze tylko usmiechnolem sie na jednym momecnie a ogladnolem do konca tylko dla tego ze mial pozytywne opinie, a tu prosze najmniej interesujacy film z Sandlerem w roli glownej. Juz lepsza role tajnego agenta zagral w filmie 50 pierwszych randek (byl nim przez krotka chwilke gdy chcial uciec turystce)

gumis1412

film jest parodią a jeśli nie rozumiecie parodii to nie rozumiecie kabaretów. Bo to taki kabaret po amerykańsku.Trzeba miec dystans aby potrafic zrozumieć humor zawarty w materiale filmowym. Disco Disco i hehe obracanie płytą... tekst powala na łopatki "chciałbym tylko aby wszyscy mieli jedwabiście gładkie włosy ..-lubisz chłopców?! nasz syn jest pedziem hahah:) film skierowany dla zwariowanych i inteligentych ludzi

supratec4

raczej inteligentnych inaczej

ocenił(a) film na 1
supratec4

Parodią to na pewno jest twój komentarz. Co do filmu to nie byłbym już taki pewien.

ocenił(a) film na 3
supratec4

Aha czyli wszystkim ktorym ten film sie nie spodobal, nie sa inteligentni ani zwiarowani? No sorry ale jezeli inteligentych ludzi smieszy ryba trzymana posladkami to ja nie chcialbym byc taka osoba brrr

ocenił(a) film na 8
gumis1412

Co tutaj ma wspólnego inteligencja
Mi film bardzo się spodobał ,ale inteligencja nie gra tutaj żadnej roli.
To kwestia gustu i poczucia humoru.

ocenił(a) film na 1
Mathias_13cool

Ewentualnie bezguścia i raczej braku humoru. Ale też możliwe że wieku widza:].

ocenił(a) film na 10
man7i

śmiałem sie niemal przez cały czas :D xD

man7i

Cały urok tej komedii jest taki ,że jest przekoloryzowana:) mnie się już znudziły te melodramatyczne komedie ,które na codzień nam serwują :/ a Nie Zadzieraj Z Fryzjerem jest miłą odskocznią ;d ja tam się uśmiałam i z pewnością obejrzę jeszcze raz :) zależy od poczucia humoru ,ale i nastawienia. Jak się nastawiacie na film wysokich lotów z delikatnym poczuciem humoru, to się nie dziwię ,że się nie podobał;]]

man7i

kurwa, jak jestes koleś ponad 50 to sie nie dziwie co nie, takie filmy sa jeszcze dla takich "młodszych" ludzi którzy oglądają takie filmy pod wpływem czegoś i wtedy jest beka w chuj człowieku. tak samo jak film "How High" dla mnie zajebista komedia pomimo tego ze koleś dał prochy swojego kolesia do Marihuany i potem ją palił, kup sobie 6piwek do takiego filmu i oglądaj, na pewno bd lepiej. a jak jestes zawodnik to kup se więcej piwek albo 0.5....

ocenił(a) film na 1
jelson

Nie jestem ponad 50- raczej połowa tego. Nie zaczyna się zdania od kurwa ( a z małej litery tym bardziej)na publicznym forum bo to świadczy o twojej kulturze ( i przy okazji częściowo tłumaczy twój zachwyt tym "dziełem").Młodych czyli 12-14 lat. To ich poziom raczej. Do How High tego syfu nawet nie porównuj bo to jest już przegięcie. How High był śmieszny to coś jest jedynie żałosne i nie pomoże tu nawet litr wódy (chyba jedynie żeby zapić jak najszybciej i nie musieć się męczyć oglądaniem).

ocenił(a) film na 9
harry_82

woda to moze nie pomoze, ale cusik innego, bardziej zielonego moze sie przyswiadczyc w odpowiedni sposob xD

ocenił(a) film na 10
man7i

Moim zdaniem jest to jedna z lepszych komedii jakie widziałem. Rozumiem nie każdego śmieszą takie filmy i wiem co jest przyczyną tego: brak znajomości języka angielskiego!! Apeluje jeśli ktoś nie zna angielskiego to niech nie ogląda, bo tylko się rozczaruje.

ocenił(a) film na 1
rWiejo

Jak ktoś zna to też niech lepiej nie ogląda. Też apeluje.

ocenił(a) film na 3
man7i

nie rozumiem jak tak bezkrytycznie można zachwalać wątpliwe atrybuty tej pseudo komedii. jeżeli trzeba się zbakać albo nawalić żeby się pośmiać to nie może dobrze świadczyć o filmie. lepiej już zbakajcie się i pośmiejcie się z dziury po sęku w płocie bo się może z d..ą kojarzyć.

ocenił(a) film na 9
ja_wisnia

ojojojojoooojj!
przedstawiles swoj punkt widzenia tak, jakby zazycie uzywek przenosilo czlowieka w inny zupelnie swiat bez mozliwosci prawidlowej oceny filmu...

to jest wg mnie dobra komedia, usmialem sie, znam ludzi, ktorzy tez sie usmiali itp, itd

ludzie, nie dopatrujcie sie tutaj winnych! wiadomo, ze sa ludzie, ktorym sie nie podoba oraz tacy, ktorym sie podoba - nie ma co szukac tutaj logicznego wyjasnienia, jakby swoje wlasne odczucia byly jedyne i niepodwazalne, a kazdy, kto ma odczucia odmienne jest dziwny i nalezy znalezc powod, dlaczego mysli inaczej! Jezyk angielski? bez jaj! ja sie smialem z tych debilnych wyglupow duzo czesciej niz z dialogow!

po prostu film operuje specyficznym humorem, ktory nie trafia do kazdego.
ta komedia nie ma watpliwych atrybutow, nie jest przeznaczona tylko do ludzi zbakanych, pijanych lub znajacych jezyk angielski.
jesli nie zobaczysz, to sie nie przekonasz, ale prosze nie krytykujcie ludzi o odmiennych gustach, bo stawiacie siebie w najbardziej egoistycznym punkcie

wg mnie film jest smieszny, jest dobry, mozna sie usmiac do lez, wg kogos innego jest beznadziejny, ale - przynajmniej nie jest tak uniwersalny jak niektore pseudo-arcydziela hollywoodzkie (typu LOTR ;p)

ocenił(a) film na 9
ja_wisnia

a poza tym (przepraszam za spam) to sa filmy typowo nastawione na publicznosc w stanie nietrzezwym, wiec nie mow mi tutaj jakoby odbior filmu podczas dzialania uzywek mial swiadczyc zle o filmie! obejrzyj sobie Tenacious D, gdzie na poczatku pokazuje sie OGROMNY napis: "THC"! To, ze wielu ludzi oglada pod wplywem alkoholu, thc, czy innych uzywek, nie jest zadnym swiadectwem dla filmu, tylko dla ludzi, prawda? A poza tym sadzac po Twojej wypowiedzi to albo jestes uszczypliwy, albo nie masz co dyskutowac na tematy, o ktorych nie masz pojecia xD

ocenił(a) film na 10
rafkulak

Zgadzam się z kolegą, nie każdego może to śmieszyć;) Ale mnie rozwaliło nałopatki nareszcie coś innego...

rWiejo

Troche mnie poniosło w pisaniu tego posta... z tymi używkami tez przegiałem, ale kto nie lubi usiąść przed telewizorem w wygodnym fotelu z piwkiem w ręku? albo zwołać znajomych i obejrzeć jakiś ramowy film jakim jest "nie zadzieraj z fryzjerem" albo "How high". NIe powiem , lubie sobie czsami obejżeć jakiś "poważniejszy" np. o papieżu. Pozdrawiam wszystkich;))

ocenił(a) film na 9
rWiejo

Swietny film. Najlepsza byla akcja jak zohan robil pompki :) heheeh

ocenił(a) film na 1
man7i

podpisuje się pod opinią - żenada i nieporozumienie, gniot jednym słowem. nawet dzieciaki powinny to zrozumieć, a że nie rozumieją to już inna sprawa

ocenił(a) film na 1
man7i

zgadzam się całkowicie. ale nie żal.pl ale żal.com!

Czakira

własnie gra bo to jest po częsci parodia borata mozna wiele wynieść..troche mozgu i mozna odnalezc w nim duzo ciekawostek taka moja interpretacja juz ten sceny z poczatku filmu (parodia matrixa)film kabaretowy ton oddaje.. dystans to juz jest jakas oznaka inteligencji.. no dobra przesadzilem pisalem pozno:P uważam że niektórzy nie moga dostoswac to trendów zyją starszymi epickimi filmami niestety dzis juz takich nie produkuja nagość i prowokacja jest na topie..mi tez jest przykro moze i mam bezguscie ale to moja opinia i nikogo tu nie obrazilem uwazam ze na tym filmie posmieja sie ludzie ktorzy mają coś pod kopułką są tu pokazane zankomite skrajności.Jest inny niż komedie typu straszny film czy superhero nie jest tak az dramatycznie glupia i bez sensu ma w sobie to cos ze sie do niej powraca ja ogladalem juz 3 razy i nadal wydaje mi sie niezły:) podobalo mi sie :
- oooo Mariah Carey jestem twoim wielkim fanem
- tez Cie lubie kup moja płyte
kazdy kto pomysli wie ze to jest beka z glupich mas:)
heh
OWNED

supratec4

Mój ulubiony tekst to
- Nadczłowiekiem jesteś?
- Nie. Kręcą mnie tylko dziewczyny.

ocenił(a) film na 3
mazda6261

Podpisuje się pod założycielem. Ten film również uważam za totalną porażkę. Nawet świetna obsada nie ratuje tego gniota. Mam nadzieje, że Sandler wróci jednak do komedii klasycznych, a to badziewie potraktuje jako wypadek przy pracy.