PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687079}

Niebo istnieje... naprawdę

Heaven Is for Real
2014
6,6 47 tys. ocen
6,6 10 1 46791
5,0 2 krytyków
Niebo istnieje... naprawdę
powrót do forum filmu Niebo istnieje... naprawdę

Oczy Jezusa

ocenił(a) film na 5

Dlaczego były błękitne? Czy zielone, nie pamiętam dokładnie...

ocenił(a) film na 7
Knick_knacks

No tak te wizje Boga mnie nieco wkurzały. W ogóle miał jakieś dziwne włosy. Hmmm, nie wiem też się nad tym zastanawiam! :)

ocenił(a) film na 8
Knick_knacks

Ech ludzie czy wy czytaliście napisy na filmie czy tylko obrazki ogladaliście? Przecież pastor tłumaczył pochodzenie tego obrazu i na końcu filmy również znalazło się wyjaśnienie co do tego. A mianowicie obraz ten wykonała bodajże 8 letnia dziewczyna (o ile dobrze pamiętam jej wiek), która miała mało wspólnego z religijnością, gdyż żyję w rodzinie ateistycznej. Obraz ten jest o tyle niezwykły, gdyż 8 letnie dziecko nie było by w stanie namalować takiego obrazu, a także to, że mało prawdopodobne jest, aby słyszała o kimś takim jak Jezus. Wynika z tego, ze dziewczynka miala objawienia Jezusa i dlatego też chłopiec rozpoznał Boga na tym własnie obrazie. Polecam przeczytanie książki, gdyż widzę, ze nie do końca zrozumieliście film. Oczywiście jest mniej spójny niż lektura, aczkolwiek pytanie o oczy Jezusa jest trochę nie na miejscu po obejrzeniu filmu.

ocenił(a) film na 5
kqcha6

Ja oglądałam tylko obrazki.
Dziękuję za odpowiedź, ale jeśli dobrze zrozumiałam, to nie do końca mam na myśli to, o czym mówisz. Pytałam o oczy Jezusa nawet nie w kontekście obrazu, co objawień chłopca. Niezrozumiałe dla mnie było to, że Jezus jako Żyd miał zielone oczy, a żydowska uroda kojarzy mi się z charakterystycznymi ciemnymi oczami. Ale zdążyłam skonfrontować ciekawość z innymi osobami i źródłami i faktycznie, plemię dawidowe miało jaśniejsze oczy, jaśniejsze włosy i mimo, iż większość Żydów faktycznie ma bardzo ciemne oczy i włosy, to sam Dawid był rudy, także są wyjątkowi osobnicy z jasnymi oczami. I to jest odpowiedź na moje pytanie, choć okropnie i niejasno sformułowane to na pewno nie 'nie na miejscu' bo kto pyta nie błądzi i 'nie na miejscu' mogą być pytania niestosowne, niemoralne, a nie te wynikające z ciekawości i wnikliwości. Ale raz jeszcze dzięki za odpowiedź i książkę z chęcią przeczytam :)

ocenił(a) film na 7
Knick_knacks

Bo to jest Jezus dla białych Protestantów ;)

ocenił(a) film na 4
Knick_knacks

Mnie ten obraz przeraził, wyglądał jak portret pamięciowy brrrrr