PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687079}

Niebo istnieje... naprawdę

Heaven Is for Real
2014
6,6 47 tys. ocen
6,6 10 1 46791
5,0 2 krytyków
Niebo istnieje... naprawdę
powrót do forum filmu Niebo istnieje... naprawdę

obejrzenie tego filmu na religii (jak już będzie wersja DVD) ?

ocenił(a) film na 8
matsumotokoichi

Film jak najbardziej sie nadaje. Niemniej polecam przeczytanie ksiazki najpierw :)

matsumotokoichi

Moim zdaniem jak najbardziej. :)

matsumotokoichi

Film jak najbardziej się nadaje, tylko pytanie, czy młodzież będzie chciała go oglądać. W mojej klasie, jak katechetka puści już jakiś film z treściami religijnymi, to ogląda zaledwie garstka, a reszta robi wszystko, żeby ta garstka nic z tego filmu nie wiedziała. Bojkotują wszystko, co babka włączy. Większość chciałaby oglądać na religii Egzorcyzmy Emily Rose albo inne horrory, najlepiej krwawe. Żal...

ocenił(a) film na 8
kocjano

Bo też katecheta nie powinien ograniczać się do jedynie wprost religijnych filmów. Nasz siostra puszczała nam ,,Nietykalnych'' czy też ,,Krainę lodu'' :D Nie są to tematyczne filmy jednakże posiadają pewien przekaz. Katecheta powinien w takim razie zaciekawić uczniów czymś innym :)

kqcha6

Moja katechetka właśnie nie włącza filmów wyłącznie religijnych, ale filmy bądź to zahaczające jedynie o tematykę wiary, bądź to poruszające jakieś ważne życiowe tematy. Oglądaliśmy np. "Siedem dusz", "Szkołę uczuć", "W pogoni za szczęściem" a ostatnio nawet "Opowieści z Narni", więc to nie są filmy typowo religijne, aczkolwiek temat wiary się tam przewija. Mimo to za każdym razem większa część klasy zlewała film totalnie i mówiła że nudny i żeby puściła coś normalnego. Jakoś na języku polskim jak oglądaliśmy "Przedwiośnie" albo "Potop", to wszyscy oglądali i cisza była, bo każdy się bał wychylić. A religię prawie wszyscy olewają. Bardzo prymitywne mi się to wydaje. Nie wiem, może mówię tak, bo lubię oglądać filmy. Ktoś może tego nie lubić, ale w sumie nie upoważnia go to do przeszkadzania tym, którzy chcą obejrzeć.

ocenił(a) film na 8
kocjano

w takim razie ich nie rozumiem :D w końcu przecież film jest o wiele lepszy niż normalna lekcja!

kqcha6

co nie :))

ocenił(a) film na 7
kqcha6

Zazdroszczę katechetki o szerokich horyzontach i otwartym na świat umyśle. Jak pamiętam moją katechetkę, to na pewno nie pozwoliłaby na Nietykalnych (sceny z prostytutkami, przekleństwa).

kocjano

U mnie na rekolekcjach jak puścili religijny film to z ok 45 osób oglądało 0 (nie wliczając mnie ;) )

ocenił(a) film na 8
matsumotokoichi

Bardzo dobry pomysł. Byłam w kinie na filmie i po skomentowaniu go do mojego chłopaka odpowiedział mi nie mój chłopak a ksiądz. po krótkiej rozmowie z nim spytałam się czy jest księdzem i potwierdził. Dodał też, że nie był jedynym księdzem na tej samej sali, na której byliśmy my:)Także na religie się nadaje:)

ocenił(a) film na 8
martach_90

Dokładnie :) Właśnie to ceni się w ludziach duchownych, którzy nie są ograniczeni umysłem ;D